Alexandr Slusari: Dodon vrea să devină fratele mai mare şi să ia locul lui Plahotniuc

Agenda lui Dodon nu prevede salvarea moldovenilor de genocidul social aşa cum promitea anterior. El rămâne a fi un observator al procesului de consolidare a statului autoritar condus de Plahotniuc, susţine Slusari.
Sammitul Uniunii Euroasiatice de la Bişkek 14.04.2017
Sammitul Uniunii Euroasiatice de la Bişkek 14.04.2017 (facebook.com)

Vicepreşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) Alexandr Slusari menţionează că Republica Moldova a obţinut statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Euroasiatice dar se întreabă dacă acest lucru este prioritar atunci când moldovenii rămân cu statut de victimă în propria tară, “capturată de o gaşcă de bandiţi”.

“O parte din alegătorii lui Igor Dodon au avut mari speranţe că acesta va lupta pentru eliberarea Moldovei de sub ocupaţia internă. Dar el rămâne un observator simplu al procesului de consolidare a unui stat autoritar. Un fundal favorabil pentru Plahotniuc în comerţul lui geopolitic cu occidentul şi un apendiсe al puterii, care nu influenţează procesele interne ale organismului statului”, scrie Slusari pe pagina sa de socializare.

În opinia vicepreşedintelui PPDA, prin acţiunile sale excesive pe plan extern şi inacţiunile pe interiorul ţării, Dodon justifică necesitatea menţinerii lui Plahotniuc în politică şi îl ajută să instaureze în Moldova o dictatură feroce, în care, dintre toţi politicienii, doar şeful statului ar fi avut rezervat rolul de frate mai mic al dictatorului.

“Probabil, visul lui Dodon este să devină fratele mai mare şi să ia locul lui Plahotniuc. Dar cu certitudine pe agenda ambilor fraţi nu figurează salvarea poporului nostru de genocidul social şi catastrofa demografică”, a conchis Slusari.

Republica Moldova urmează să devină membru observator al Uniunii Economice Euroasiatice. O decizie de principiu a fost adoptată vineri la Summitul organizaţiei care se desfăşoară la Bişkek. Cei cinci preşedinţi prezenţi la eveniment - Vladimir Putin (Rusia), Aleksandr Lukaşenko (Belarus), Nursultan Nazarbaiev (Kazahstan), Serge Sarkisian (Armenia) şi Almazbek Atambaev (Kârgâzstan) - au susţinut solicitarea lui Igor Dodon.