Alexandr Slusari, către cetăţenii R. Moldova: Respectaţi recomandările medicilor, autorităţile au lăsat ţara de izbelişte

Haosul pandemic din R. Moldova îi va afecta pe toţi. Guvernarea docilă lui Dodon urmează să fie trasă la răspundere pentru dezastrul epidemiologic şi social-economic, afirmă Alexandr Slusari.
Alexandr Slusari, deputat al Platformei DA în Parlamentul R. Moldova
Alexandr Slusari, deputat al Platformei DA în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Autorităţile de la Chişinău, care din martie spuneau zilnic că situaţia este sub control şi Moldova „mai că este singura insuliţă de stabilitate într-o Europă cuprinsă de pandemie”, azi recunosc public că s-a produs o catastrofă, constată deputatul Platformei DA Alexandr Slusari, menţionând că oamenii ar trebui să se gândească singuri cum să se salveze fără a aştepta soluţii de la „guvernul iresponsabil şi docil faţă de Dodon”.

Potrivit parlamentarului, Igor Dodon deja s-a distanţat de gestionarea situaţiei sanitare şi se ocupă „cinic şi demonstrativ” de campania sa electorală, sfidând toate restricţiile antiepidemiologice iar „prim-ministrul lui de buzunar” transmite mesaje disperate. Probabil cu mare întârziere a conştientizat şi el că va fi desemnat ca principalul ţap ispăşitor. Ţara este lăsată de izbelişte.

R. Moldova rămâne „pe linia sanitară de plutire doar datorită eroilor noştri – medicilor. Dar sunt şi ei la limita rezistenţei. Cunoaşteţi toţi cifrele anti-record privind infectarea în cadrul spitalelor”, scrie vicepreşedintele Parlamentului pe pagina sa de Facebook, solicitând cetăţenilor să fie responsabili şi auto-organizaţi. Să respecte recomandările medicilor, inclusiv şi în contextul sărbătorilor religioase.

În opinia lui Alexandr Slusari, haosul pandemic îi va afecta pe toţi, mai puţin pe Dodon, care se va ascunde la Condriţa. „Cu această guvernare totul este clar. Urmează să răspundă pentru dezastrul epidemiologic şi social-economic. Dar noi suntem obligaţi să fim responsabili pentru a proteja familiile noastre.”

Directorul Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a cerut cetăţenilor să stea acasă în weekend, când în cimitire se va organiza Paştele Blajinilor întrucât „unii riscă să se ducă penultima dată la cimitir, pentru că ultima dată va fi plecarea de veci”.

În context, premierul Chicu a scris pe pagina sa de socializare: „Să închidem oamenii în case iar - nu mai e posibil. Să oprim din nou toată economia - nu mai e posibil. Să amendăm pe toţi simultan - nu e posibil. Să-l ascultăm pe acest Om - e posibil, trebuie! Locuri în spitale mai avem pe 5 zile. Staţi acasă - nu la cimitir.”

Până în prezent, în Moldova au fost confirmate 9018 cazuri de infectare cu virusul Wuhan, dintre care 1030 în Transnistria. 317 oameni şi-au pierdut viaţa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe