Alexander Zverev, campion la Londra! Victorie impresionantă în faţa liderului mondial (video)

"Este uluitor să câştigi acest titlu învingând pe rând doi jucători precum Roger (Federer) şi Novak (Djokovic), în semifinale şi în finală. Sunt incredibil de fericit şi de mândru" - Alexander Zverev.
Tenismanul german Alexander Zverev.
Tenismanul german Alexander Zverev. (ATP World Tour /facebook)

Jucătorul german de tenis Alexander Zverev (21 ani, 5 ATP) a obţinut cel mai important titlu al carierei, duminică seara, la Londra, prin victoria obţinută în finala Turneului Campionilor - 'Nitto ATP Finals', în faţa sârbului Novak Djokovic (31 ani, 1 ATP).

Finala competiţiei cu premii totale de 8,500,000 de dolari, desfăşurată pe O2 Arena din capitala Marii Britanii, s-a terminat după o oră şi 20 de minute de joc efectiv, scor final 6-4, 6-3.

"Acest succes are multe semnificaţii pentru orice jucător. Este, desigur, cel mai mare titlu din cariera mea. Aici, joci doar împotriva celor mai buni, iar modul în care am jucat astăzi, în care am câştigat, este pur si simplu incredibil pentru mine. Este uluitor să câştigi acest titlu învingând pe rând doi jucători precum Roger (Federer) şi Novak (Djokovic), în semifinale şi în finală. Sunt incredibil de fericit şi de mândru", a declarat tânărul tenisman la finalul duelului.

Zverez se calificase în marea finală graţie succesului înregistrat în faţa veteranului elveţian Roger Federer (37 ani, 3 ATP), sâmbătă seara, în două seturi, cu scorul de 7-5, 7-6 (7-5),

În întâlnirile directe dintre cei doi iubitori ai sportului alb scorul este acum egal 2-2.

Alexander Zverev, care a mai cucerit în acest an 3 titluri Masters 1000 (Roma 2017, Montreal 2017 şi Madrid 2018), 2 ATP 500 Series şi 4 ATP 250 Series, va ocupa începând de luni locul 4 în ierarhia ATP, la doar 35 de puncte de ocupantul locului 3, Roger Federer.

În urma performanţei realizate s-a ales cu 1300 puncte ATP, respectiv un premiu financiar de 2.509.000 de dolari.