Aleşi grăbiţi. Un deputat vrea să interzică limitarea vitezei sub 50 km/h în localităţi

După ce Cătălin Rădulescu şi-a propus să desfiinţeze echipajele mobile radar, un alt deputat vrea să interzică limitarea vitezei sub 50 km/h în localităţi.
Marton Arpad, UDMR
Marton Arpad, UDMR (Camera Deputaţilor)

Deputatul UDMR Marton Arpad şi-a propus să interzică prin lege limitarea vitezei sub 50 de kilometri pe oră pentru autovehicule în localităţi, relatează Mediafax.

În consecinţă, deputatul a iniţiat un proiect legislativ care prevede că ''se interzice limitarea vitezei sub 50 de km pentru autovehicule la întreaga localitate, adică de la indicatorul ce anunţă intrarea într-o localitate până la indicatorul de ieşire din localitate''.

''În lipsa unei semnalizări care să precizeze lungimea sectorului pe care se aplică limita de viteză inferioară vitezei maxime de 50km/h, semnificaţia acestor indicatoare încetează la intersecţia cea mai apropiată. În afara localităţilor limitările de viteză trebuie să fie restrânse pe o distanţă minimă necesară care nu poate depăşi 3 kilometri cu excepţia lucrărilor în executare'', se mai arată în propunerea legislativă.

Marton Arpad îşi argumentează iniţiativa susţinând că în prezent legislaţia este ''plină de ambiguităţi şi lacune'' din cauza cărora există ''limitări de viteză exagerate pe o lungime exagerată, precum şi semnalizări interpretabile''. Prin interzicerea limitei excepţionale de 30 de kilometri pe oră pentru autovehicule la întreaga localitate se evită ''aglomeraţia creată pe drumurile naţionale şi judeţene care străbat localităţile respective, unde astfel de restricţionări pot avea lungimi de câţiva kilometri fără ca specificul drumului să necesite astfel de limitări pe întreg traseul'' şi se vor elimina ''eventualele abuzuri ale celor îndrituiţi să aplice legea în ceea ce priveşte interpretarea limitărilor de viteză'', mai arată deputatul.

Reamintim că recent un alt deputat, de această dată pesedistul Cătălin Rădulescu, a anunţat că intenţionează să desfiinţeze radarele formate din echipaje de poliţie. Respectivul deputat a primit în ultimii ani aproximativ 40 de sancţiuni pe legea circulaţiei, în trei situaţii fiind prins băut la volan şi alegându-se cu permisul suspendat, au declarat surse din cadrul Parchetului pentru Mediafax.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne