ALERTĂ. Raeţchi: Slujbaşii lui Iordache şi Carmen Dan vor să dea lovitura în timpul moţiunii. Ce şedinţă au convocat

Ovidiu Raeţchi
Ovidiu Raeţchi (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a atras atenţia, luni, asupra faptului că "slujbaşii politici" ai ministrului de Interne Carmen Dan şi ai liderului PSD Florin Iordache ar dori să facă o şedinţă comună a Comisiilor Juridică şi de Apărare chiar în timpul moţiunii de cenzură pentru a trece un proiect de lege care vizează modificarea atribuţiilor Poliţiei. Motivul? Social-democraţii sunt conştienţi de faptul că Opoziţia nu ar putea participa la şedinţa respectivă, iar mass-media ar fi concentrată pe votul împotriva Guvernului Dăncilă.

“Priviţi ce a înţeles PSD din votul de la europarlamentare: mâine, ÎN TIMPUL moţiunii de cenzură, slujbaşii politici ai doamnei Carmen Dan şi ai lui Florin Iordache ar dori să facă o şedinţă comună a Comisiilor Juridică şi de Apărare în care să modifice atribuţiile Poliţiei pe modelul unei legi declarate deja neconstituţionale. Repet: pesediştii au convocat o şedinţă de comisie ÎN TIMPUL alocat moţiunii de cenzură, ştiind că Opoziţia nu poate participa şi presa va fi concentrată doar pe votul contra Guvernului", scrie deputatul liberal pe pagina sa de socializare.

În acest context, Raeţchi precizează că “este ilegal să faci şedinţe de comisie în intervalul lucrărilor plenului” şi îl somează pe şeful Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu “să nu accepte o astfel de ilegalitate, mai ales având în vedere motivul pentru care Carmen Dan vrea să recurgă la ea”.

“Fără să mai aştepte avizul CSAT, Dan încearcă să strecoare printre măsurile necesare pentru reforma Poliţiei şi modificări prin care devine mult mai facilă conducerea la secţie a protestatarilor, chiar dacă aceştia se legitimează (pentru a acoperi abuzul de la Topoloveni, unde cetăţenii şi-au prezentat buletinul, dar au fost duşi la secţie sub pretextul că sistemul de verificare prin staţie nu funcţionează) sau prevederi prin care Poliţia capătă atribuţii antitero, concurând astfel structurile specializate (pesediştii au încercat în general să cloneze serviciile de protecţie şi informaţii - au dorit să facă din Jandarmerie un mic SPP, de pildă, pe care să îl controleze politic)”, afirmă deputatul PNL.

În final, liderul PNL o somează public pe Carmen Dan “să ceară subordonaţilor săi politici mutarea şedinţei ilegale de marţi”.

“Dacă doamna Dan nu vrea să îşi bată joc de o discuţie atât de serioasă precum cea despre Poliţie, îi solicit public să ceară subordonaţilor săi politici mutarea şedinţei ilegale de mâine, al cărei rezultat nu ar fi oricum decât declararea legii ca neconstituţională din cauza viciilor de procedură. Voi anunţa presa din timp dacă pesediştii vor persista cu şedinţa de mâine, ca să fim siguri că aceasta va fi corect mediatizată”, a conchis Raeţchi.