Alertă în Parlament! Platforma lui Cioloş, avertisment: "Partidul ne vrea înapoi la coadă"

Parlamentul se pregăteşte să arunce la coş măsurile de simplificare în relaţia dintre administraţia publică şi cetăţean promovate de Guvernul Cioloş, mişcare care îi va pune din nou pe români pe drumuri.
Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

UPDATE. Mutilarea ordonanţei privind debirocratizarea a fost într-un final oprită.

"Datorită eforturilor lui Cătălin Drulă, deputat USR, şi a Andrei Bucur, fostă coordonatoare, alături de Cristian Ghinea, a Comisiei de Tăiat Hârtii, amândoi membri în Platforma România 100, amendamentul Guvernului Dragnea 1 a picat, astfel că OUG 41 a fost adoptată în forma iniţială. Bravo Cătălin şi Andra!", a scris Alin Cristian Mituţa, fostul director de cabinet al lui Dacian Cioloş, pe reţeaua de socializare.

* * *

Parlamentul intenţionează să modifice sensul unor măsuri importante de simplificare în relaţia dintre cetăţeni şi administraţia publică adoptate de Guvernul Cioloş, a tras un semnal de alarmă marţi, în cadrul unui comunicat de presă, Platforma România 100, organizaţie înfiinţată de fostul premier tehnocrat.

"Partidul ne vrea înapoi la coadă. Acum fix un an fără o zi, Guvernul Cioloş adopta OUG pentru debirocratizare care prevedea printre altele obligativitatea instituţiilor publice de a-şi procura singure cazierul judiciar, eliminând astfel câteva milioane de drumuri inutile la Poliţie.

Astăzi, Camera Deputaţilor are programat un vot prin care vrea să elimine această prevedere din Ordonanţa 41/2016 printr-un amendament venit din partea Guvernului defunct Grindeanu. Dacă vreţi să opriţi această restaurare vă recomand să luaţi legatura cu deputatul vostru", a reacţionat Alin Cristian Mituţa, fostul director de cabinet al lui Dacian Cioloş, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit noilor amendamente la OUG privind pentru debirocratizarea, certificatul de cazier judiciar nu va mai fi solicitat în mod obligatoriu de instituţia publică unităţilor de poliţie, cu consimţământul persoanei, ci doar facultativ, aplicarea măsurilor de simplificare rămânând la latitudinea instituţiei.

Pentru mai multe detalii pe acest subiect intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne