ALERTĂ. Fifor şi Răzvan Cuc, chemaţi la DNA în dosarul şpăgilor de la PSD Arad

Mihai Fifor
Mihai Fifor (Epoch Times România)

Fostul ministru de Interne Mihai Fifor şi fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc au fost chemaţi, vineri, la DNA Timişoara pentru a fi audiaţi în dosarul şpăgilor de la PSD Arad.

Cei doi lideri social-democraţi urmează a fi audiaţi în calitate de martori.

De altfel, numele lui Răzvan Cuc şi al lui Mihai Fifor apar în interceptările de la dosar, întrucât mai mulţi dintre cei implicaţi făceau deseori referire la cei doi demnitari.

La sediul DNA Timişoara a sosit vineri pentru audieri în dosarul şpăgilor de la DRDP şi Luminiţa Jivan, deputat PSD. Aceasta s-a prezentat în cursul dimineţii şi era însoţită de avocat.

Jivan a fost citată în calitate de martor întrucât numele său a apărut în discuţiile interceptate în dosarul de corupţie de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara.

Reamintim că parlamentarii PSD Dorel Căprar, Florin Tripa şi Ioan Chisăliţă au fost puşi sub urmărire penală, marţi, pentru o serie de infracţiuni de corupţie în dosarul mitei de la vama Nădlac 2, care a debutat furtunos cu percheziţii la sediul social-democraţilor din Arad. În vizorul procurorilor se află alte 12 persoane care lucrează/au lucrat în instituţii publice.

Procurorii DNA prezintă cum se dădea şpagă pentru protecţie sau pentru angajări clientelare în structurile locale ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R.). Din cercetări reiese că persoane cu funcţii de conducere acordau “protecţie” la locul de muncă controlorilor de trafic, în schimbul unor sume de bani (între 100 – 500 euro lunar).

Totodată, procurorii au descoperit că angajările în structurile locale ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R.) se făceau pe linie de partid şi cu remiterea unor sume de bani.

Detalii aici