Alergia si remediile sale naturiste

Daca suferiti de alergii, o plimbare poate deveni un calvar
Daca suferiti de alergii, o plimbare poate deveni un calvar (Photos.com)

Stranutati? Va curge nasul? Va mananca ochii? Primavara este perioada propice a anului pentru rinita alergica, cunoscuta si sub numele de alergie. Ea este cauzata de o reactie alergica la polenul aflat in aer. In limbaj comun, este cauzata de o problema a sistemului imunitar.

Potrivit practicantului de medicina traditionala, Bing Tian, din Canberra: "Ea este cauzata de o slabire a "qi-ului de aparare", care este o energie de aparare. "Exista o asemanare remarcabila intre aceste doua abordari, daca functia qi-ului de aparare din medicina chineza poate fi legata de functionarea sistemului imunitar.

Tian a explicat in cadrul unui interviu pentru The Epoch Times, ca exista diferite tipuri de qi. Pentru tratarea alergiilor, un practicant al medicinei chineze va tonifica qi-ul de aparare cu ajutorul medicamentelor naturiste si va debloca caile nazale prin intermeediul acupuncturii.

Tian a explicat si ce anume cauzeaza slabirea qi-ului de aparare. Ea a declarat: "In primul rand este dieta este inadecvata pentru ca... sursa de energie vin din alimentatie". Asta poate fi inteles in acelasi fel in care este nevoie de putere pentru a face orice. "La fel ca si puterea, taria noastra vine din alimentatie si din somn."

Medicina chineza intelege ca diferitele mancaruri au diferite "temperaturi", ceea ce este diferit de intelegerea medicinei vestice a continutului nutritional. Mancarurile pot fi calde, reci sau neutre. Diferitele mancaruri au efecte diferite asupra organismului, in functie de "temperatura" lor.

Ideea este sa reinstalezi un echilibru in organism. Astfel, daca un aliment este "rece", in cazul unei tuse sau curgerii nasului, este indicat un aliment mai "cald", cum ar fi ghimbirul sau supa de salote. Invers, daca un aliment este "cald", in cazul unui gat uscat, dureros si al transpiratiei, se recomanda alimente mai "reci", cum ar fi banana, castravetele sau tofu.

O digestie slabita poate slabi si qi-ul de aparare. Tian a explicat ca oamenii cu probleme de absorbtie a nutrientilor, vor avea mai putina energie, deoarece absorbtia redusa a hranei inseamna ca aceasta nu poate fi digerata in asa fel incat sa ofere energie.

Lipsa exercitiilor fizice poate si ea sa diminueze apararea qi-ului, potrivit spuselor lui Tian. Tratamentele sunt adaptate pentru fiecare pacient, care este diagnosticat prin observarea "simptomelor si a tuturor detaliilor necesare, inclusiv transpiratiile si nivelul de energie, oboseala sau functiile digestive."

Astfel sunt prescrise diferite ierburi in functie de diferiti factori. Tian a explicat ca exista sute de tipuri de plante, si ca fiecare tratament poate fi o combinatie de pana la 10 ierburi. Medicina naturista chineza include lemnul dulce, ghimbirul si gingsengul, si are o istorie indelungata in China si Japonia, in tratarea alergiilor. Alte produse pot contine derivati ai magnoliei.

Remediile naturiste chinezesti au fost folosite pentru a combate mai multe tipuri de alergii de-a lungul secolelor. Studii referitoare la eficacitatea tratamentelor naturiste si de acupunctura indicate in cazul alergiilor, au fost publicate in jurnalele medicale. Acest domeniu inca nu a fost bine explorat, dar exista dovezi care indica eficacitatea tratamentului medical traditional chiinezesc, impotriva alergiei.

Un studiu german, publicat in jurnalul "Alergiile", a dezvaluit faptul ca persoanele cu alergii, care au fost tratate saptamanal prin acupunctura si au luat in fiecare zi trei doze din ierburile medicinale prescrise, au dezvoltat mai putine simptome, iar alergiile le afectau viata mult mai putin decat in cazul tratamentului cu placebo.

Dupa 6 saptamani, s-a descoperit ca starea a 85% dintre pacienti s-a imbunatatit, in comparatie cu 40% in cazul tratamentului placebo.

Tian sustine: "De obicei clientii vad diferenta, uneori dupa o singura sedinta, alteori dupa o saptamana."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură