Aleksander Ceferin se pregăteşte pentru un nou mandat ca preşedinte UEFA

Slovenul în vârstă de 50 de ani, ales preşedinte al Uniunii Europene de fotbal (UEFA) în cadrul celui de-al 12-lea Congres în 2016, beneficiează de susţinerea mai multor federaţii pentru un nou mandat în funcţia supremă a forului fotbalistic continental.
Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin.
Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin. (Getty Images)

Aleksander Ceferin va candida pentru un nou mandat de preşedinte al UEFA, după cum a anunţat Federaţia slovenă de fotbal, acesta beneficiind de susţinerea mai multor asociaţii naţionale din nordul Europei, informează AFP.

Această decizie a fost luată în acest weekend la Helsinki de conducătorii federaţiilor din Danemarca, Insulele Feroe, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia, care au trimis o "o propunere oficială" către UEFA pentru susţinerea slovenului.

Ceferin la precedat la funcţia supremă a forului european pe fostul internaţional francez Michel Platini, acesta din urmă fiind suspendat în 2015 din toate activităţile legate de fotbal pe o perioadă de patru ani, el fiind sancţionat de justiţia internă a FIFA în cazul privind plata controversată a sumei de 2 milioane de franci elveţieni, pe care a primit-o din partea lui Joseph Blatter, fostul preşedinte al FIFA, în baza unui contract verbal, pentru o muncă de consilier depusă între 1999 şi 2002.

Alegerea noului preşedinte va avea loc pe 7 februarie 2019 la Roma, capitala Italiei.

Cei care vor dori să intre în această cursă, trebuie să-şi depună candidatura până la data de 7 noiembrie, având totodată nevoie de susţinerea obligatorie a minimum trei federaţii membre.