Aleksander Ceferin, reales în funcţia de preşedinte al UEFA

Slovenul în vârstă de 51 de ani a fost reales preşedinte al Uniunii Europene de fotbal (UEFA) în cadrul celui de-al 13-lea Congres organizat, joi, la Roma, acesta beneficiind de susţinerea mai multor federaţii pentru un nou mandat în funcţia supremă a forului fotbalistic continental.
Aleksander Ceferin, preşedintele Uniunii Europene de fotbal (UEFA).
Aleksander Ceferin, preşedintele Uniunii Europene de fotbal (UEFA). (Getty Images)

Aleksander Ceferin s-a ales cu un nou mandat la şefia Uniunii Europene de fotbal (UEFA), graţie susţinerii a mai multor asociaţii naţionale din nordul Europei, printre care Danemarca, Insulele Feroe, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia, acestea din urmă anunţându-şi de altfel susţinerea într-o propunere oficială în urmă cu câteva luni, potrivit AFP.

Slovenul a fost singurul candidat la această funcţie.

"Fotbalul era lovit, în plan european şi mondial, de cea mai gravă criză de guvernanţă din istorie. Dar voi aţi acordat încrederea voastră unui cvasi-necunoscut. O criză este înainte de toate o ocazie unică pentru schimbare, pentru o schimbare în bine. Iar primul lucru pe care am dorit să-l facem şi l-am făcut a fost acela de a regăsi unitatea pierdută", a declarat Ceferin.

"Noi suntem pregătiţi să lucrăm cu FIFA pentru ca fotbalul să rămână sportul numărul 1", a continuat acesta.

Ceferin la precedat la funcţia supremă a forului european pe fostul internaţional francez Michel Platini, acesta din urmă fiind suspendat în 2015 din toate activităţile legate de fotbal pe o perioadă de patru ani, el fiind sancţionat de justiţia internă a FIFA în cazul privind plata controversată a sumei de 2 milioane de franci elveţieni, pe care a primit-o din partea lui Joseph Blatter, fostul preşedinte al FIFA, în baza unui contract verbal, pentru o muncă de consilier depusă între 1999 şi 2002.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport