Alegeri parlamentare R. Moldova: Dumitru Alaiba, lider în circumscripţia nr.51 SUA şi Canada

Dumitru Alaiba şi Maia Sandu
Dumitru Alaiba şi Maia Sandu (acum.md)

Directorul de programe în cadrul Centrului de Politici şi Reforme (CPR) Moldova, Dumitru Alaiba, candidat din partea Blocului electoral ACUM DA şi PAS pe circumscripţia nr. 51 SUA şi Canada îl învinge pe candidatul independent Valeriu Ghileţchi.

După prelucrarea de către Comisia Electorală Centrală a 60% din procesele verbale, rezultatele preliminare arată în felul următor: Dumitru Alaiba a acumulat 1 361 de voturi obţinând astfel un rezultat de 57,10%, pe locul doi s-a plasat candidatul independent Valeriu Ghileţchi, cu 16,75%, urmat de un alt candidat independent – Patron Alexandrin cu 10,93%, relatează Ziarul de Gardă

Economist de profesie, Alaiba a lucrat în perioada 2004-2009 în calitate de consultant internaţional în Austria, Finlanda, România, Letonia, coordonând proiecte internaţionale din regiunea Balcani şi spaţiul CSI. Din decembrie 2009 până în iunie 2012 a fost şef adjunct al Direcţiei politici, planificare strategică şi asistenţă externă din cadrul Cancelariei de Stat a R. Moldova.

Ulterior, acesta a fost consultant în Oficiul Prim-ministrului, în Guvernul Filat, în domeniile economic şi financiar, după care a lucrat în calitate de Şef al Secretariatului Consiliului Economic al Prim-ministrului, într-un proiect BERD. „În perioada 2016-2017 a conlucrat cu Open Society Foundations, Fundaţia Soros Moldova, sic.md, Oxford Policy Management, Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Fundaţia Konrad Adenauer şi altele”, scrie ZdG.