Alegeri parlamentare. Expert: R. Moldova a pierdut mult ca să câştige „coordonatorul şi prezidentul lui”

Dacă nu era mixtul băgat pe gât, resursele administrative, manipularea, propaganda, dezinformarea, intimidarea, hărţuirea, idioţi utili etc., rezultatele alegerilor din RM ar fi fost altele, afirmă Veaceslav Negruţă.
Veaceslav Negruţa, Expert Transparency International Moldova
Veaceslav Negruţa, Expert Transparency International Moldova (facebook.com / Veaceslav Negruta)

După procesarea majorităţii proceselor verbale ale alegerilor parlamentare, expertul de la Transparency International, Veaceslav Negruţă consideră că Republica Moldova a pierdut mult „ca să câştige coordonatorul şi cu prezidentul lui. Cu mixtul lor.”

„Acum să ne imaginăm că nu era mixtul băgat pe gât, resursele administrative, zecile şi sutele de milioane de lei arse cu nemiluita şi duse pe apa sâmbetei, nu era manipulare, propagandă, dezinformare, intimidare, hărţuire, filtre, nebunii, idioţi utili, ... care ar fi fost rezultatul celor de la guvernare?”, se întreabă retoric expertul precizând că tocmai din aceste motive au fost schimbate regulile jocului.

Fostul ministru al Finanţelor menţionează că în lipsa sistemului mixt de vot cetăţenii R. Moldova ar fi putut avea un dialog şi o înţelegere mai bună pe intern, cu concetăţenii din diasporă, dar şi cu partenerii din afară.

„Poate erau legi bune şi nu nocive, băgate în ultimii doi ani. Deseori prin derogare sau "prin asumare". Poate era un guvern de zi şi nu unul de noapte. Poate aleşii din parlament făceau legi şi nu erau marfă cu etichetă de preţ la vedere. Între timp, sub umbra acestui mixt fraudat, s-au mai întâmplat multe. Cu siguranţă nu le cunoaştem pe toate. Deocamdată”, a conchis Veaceslav Negruţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe