Alegeri municipale în Moscova: material video arată oficiali care dau mită

Doi oficiali seniori în districtul Novo-Peredelkino din Moscova au fost concediaţi după ce un material video arată cum unul dintre ei aparent încurajează observatorii electorali să manipuleze alegerile municipale de duminică.
Secţie de votare în capitala rusă Moscova.
Secţie de votare în capitala rusă Moscova. (Captură Foto)

Un material video postat pe youtube arată cum unul dintre cei doi oficiali ruşi discută cu observatorii electorali locali despre mărirea numărului de voturi pentru “susţinătorii noştri”. De asemenea, oficialul le-a înmânat observatorilor plicuri, susţinând că este vorba de o “plată în avans” şi un “bonus”.

Materialul video, intitulat “Cât costă alegerile oneste?”, a fost publicată sâmbătă pe youtube.

Duminică, alegătorii ruşi din Moscova s-au îndreptat spre secţiile de votare în cadrul alegerilor municipale, în timp ce în alte regiuni au avut loc alegeri pentru posturile de guvernatori.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat sâmbătă pe Twitter că cei doi oficiali – şeful districtului Novo-Peredelkino şi adjunctul său – au fost concediaţi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe