Alegere surprinzătoare: Pe cine ar numi Traian Băsescu premier după alegeri

Mariana Gheorghe, OMV Petrom
Mariana Gheorghe, OMV Petrom (Epoch Times România)

Lavinia Şandru a declarat luni seară că are informaţii conform cărora preşedintele Traian Băsescu ia în calcul numirea în fruntea Guvernului a unei femei cu o carieră de succes, după alegerile parlamentare din 9 decembrie. Fosta membră a UNPR s-a declarat totodată împotriva acestei alegeri a şefului statului.

Lavinia Şandru a dezvăluit că este vorba despre Mariana Gheorghe, directorul Petrom

"Am o informaţie - una dintre propunerile pe care le are în vedere Traian Băsescu pentru funcţia de premier după alegerile parlamentare şi pe care nu a spus-o, din câte ştiu, nici celor de la ARD, este Mariana Gheorghe, directorul Petrom. Stau să mă întreb ce o fi făcut Mariana Gheorghe pentru România ca să poată fi în măsură să ocupe poziţia asta. Miliardul ăla de euro merge la Viena, ar fi putut fi bună pentru a ocupa funcţia de premier al Austriei, nu al României, nu are niciun gest în favoarea cetăţenilor români", a precizat Lavinia Şandru la Realitatea TV.

Lavinia Şandru, vicepreşedintele UNPR, a anunţat recent că demisionează din partid, întrucât preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul Naţiunii, Gabriel Oprea, nu a renegociat cu PSD împărţirea colegiilor pentru alegerile parlamentare din decembrie, iar UNPR a fost tratată "ca ruda săracă".

Întrebată, la Realitatea Tv, dacă se va îndrepta către PP-DD, Lavinia Şandru a precizat:

"Nu merg la niciun alt partid. Ies din politică, dar în continuare mă voi bate pentru români şi pentru România". Scandalul a început după ce Lavinia Şandru a fost desemnată să candideze la alegerile parlamentare într-un colegiu din Arad considerat neeligibil.