ALDE îşi "execută" liderul de grup din Senat. "Mi-am anunţat plecarea, nu ei m-au exclus. E o minciună"

Dumitru Pelican
Dumitru Pelican (Epoch Times România)

Liderul grupului ALDE din Senat, Dumitru Pelican, a fost exclus din partid la propunerea organizaţiei Bucureşti, a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, copreşedintele ALDE Daniel Constantin. De cealaltă parte, Pelican susţine că el plecase deja de joi din partid.

"Au fost motive care au fost discutate în organizaţia de Bucureşti, anumite declaraţii, anumite activităţi. N-aş vrea să intru foarte mult în detalii, dar organizaţia de Bucureşti ne-a propus această soluţie, pe care ei au validat-o sâmbătă şi astăzi comisia de fuziune a luat act şi a validat în consecinţă", a declarat Daniel Constantin, citat de Agerpres.

În replică, Dumitru Pelican - fost secretar executiv al Partidului Conservator şi unul dintre cei care s-au opus fuziunii cu PLR-ul lui Tăriceanu în 2015 - susţine că îşi anunţase deja de joi plecare din partid.

"Este o minciună (excluderea din ALDE — n.r.). Joi, după o emisiune tv, am fost cu un consilier al dlui Tăriceanu, i-am spus toate nemulţumirile mele, că voi face acest lucru luni. Mai aveam să-mi anunţ demisia. (...) Am făcut acest lucru, i-am transmis şi câteva cuvinte deloc frumoase pentru dl Tăriceanu, adică nişte adevăruri pe care era bine să le ştie, dar domnia sa nu a vrut să le creadă. M-au chemat sâmbătă la şedinţă să stabilim candidaţii ALDE.

Am sms-urile mărturii, (...) dar nu m-am dus pentru că eu plecasem din ALDE joi. Nu stăteam la mâna dlui Tăriceanu pentru că în acest partid nu mai poţi să construieşti nimic decât cultul personalităţii propriei sale persoane. Nu mă regăseam în ALDE — greşeli impardonabile şi negocierile cu PSD — şi cu acea demisie a secretarilor de stat. (...) Acesta este dl Tăriceanu, se iubeşte prea mult pe sine, e foarte preţios, narcisismul este într-adevăr o problemă. Îl are dl Tăriceanu. (...)

Nu poate dl Tăriceanu să mă excludă pe mine, dânsul putea să se excludă pe sine însuşi dându-şi demisia din şef de Senat pentru că a rămas acolo. Lui îi plac funcţiile, îi plac foarte mult laudele, nu sunt în măsură să i le port. Şi le doresc colegilor mei succes în alegeri. Le spun doar atât: că nu avem oameni şi că astfel de politici pe care le practică dl Tăriceanu în partid, cu invenţii că nu aveam activitate — eu am 33% — ce-i spune asta dlui Tăriceanu? E o cifră de gândit, pot câştiga o primărie cu acest sondaj. Dar dl Tăriceanu e rupt de realitate, pentru că se iubeşte prea mult pe sine. Îi doresc mult succes la dragostea de sine", a declarat Pelican.

Senatorul a subliniat că nu este genul de om dispus "să-i care nici mapa, nici geanta" lui Tăriceanu şi îi transmite acestuia că "narcisismul este o boală grea".

"Dacă dl Tăriceanu crede că eu voi sta tot timpul să-i ascult toate ideile pe care le are, îmi pare rău. Întotdeauna eu l-am contrat şi i-am spus că sunt un om pragmatic, vin din presă, ştiu pulsul oamenilor. Domnia sa, în momentul în care nu eşti de acord cu el, din acea clipă eşti duşmanul lui. Ca să nu mai aibă duşmani mi-am dat demisia eu, nu ei m-au exclus. Ei s-au întâlnit astăzi din laşitate, ca să nu fie o ruşine.

Eu nu-mi permit să-i spun dlui Tăriceanu ce i-a zis dl Piedone, cu atâtea feţe şi aşa mai departe. Îi spun doar atât: narcisismul e boală grea, e o problemă, iar eu nu sunt dispus să-i car mapa, şi nici geanta, cum din păcate îi fac alţii. Au mai plecat opt filiale din Gorj şi vor mai pleca din ALDE. ALDE nu există, deocamdată, iar discursul dlui Tăriceanu din păcate trage partidul în jos", a mai adăugat Pelican.