ALDE fierbe. Se cere insistent eliminarea "penalilor" din competiţia electorală

Nu mai e mult şi vin alegerile, context în care tot mai multe voci din ALDE cer criterii de integritate pentru viitorii candidaţi la parlamentare. Desigur, ideea nu surâde neapărat conducerii din moment ce în fruntea celor cu probleme penale din partid se află însuşi Călin Popescu Tăriceanu.
Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin la crearea ALDE România
Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin la crearea ALDE România (Epoch Times România)

Biroul Politic Naţional al Tineretului ALDE are obligaţia să asume public, prin vot deschis în cadrul şedinţei de sâmbătă, un set de criterii de integritate în vederea alcătuirii listelor pentru parlamentare, le-a transmis colegilor săi, în cadrul unei scrisori deschise, Cătălin Frangulea, vicepreşedinte TLDE.

"Dragi colegi din tineretul ALDE, vă scriu în calitate de vicepreşedinte al organizaţiei naţionale TLDE, coleg cu voi în forul de conducere al tineretului ALDE. Vă scriu pentru că ultimele săptămâni au atras atenţia în mod negativ asupra partidului nostru, considerat de critici un promotor al luptei împotriva justiţiei şi al imoralităţii.

Sunt, la fel ca voi, stimaţi colegi, unul dintre tinerii care cred în politica liberală, ale cărei principii fundamentale sunt atât libertatea, cât şi egalitatea în faţa legii. Nu apăr - şi sunt convins că nici voi nu o faceţi - corupţii sau oamenii lipsiţi de moralitate, şi cred că la Biroul Politic Naţional de sâmbătă avem ocazia să demonstrăm tuturor ce fel de politică ne dorim pentru România", a declarat Cătălin Frangulea.

Potrivit liderului TLDE, reuniunea de sâmbătă este un prilej perfect pentru a arăta public că partidul nu este şi nici nu va fi paravanul unor interese personale sau arma politică duşmanilor justiţiei.

"Biroul Politic Naţional al Tineretului ALDE are dreptul – ba chiar obligaţia! – să asume public, prin vot deschis, un set de principii, aşa cum orice partid serios şi onest trebuie să o facă. Urmează alegerile parlamentare, cel mai important moment electoral al democraţiei, iar ALDE trebuie să ofere cetăţenilor o opţiune cinstită de vot. ALDE trebuie să ofere liste curate, dincolo de orice dubiu de corupţie sau conflict de interese.

Vă propun, dragi colegi, să adoptăm la reuniunea BPN de sâmbătă o serie de criterii de integritate în vederea alcătuirii listelor pentru parlamentare. Sunt criterii rezonabile, aplicabile, care, odată votate şi asumate, vor demonstra ce fel de candidaţi ne dorim cu adevărat. Nu putem demonta acuzaţia de duşmani ai justiţiei, o acuzaţie ce ni se aduce constant, decât adoptând următoarele principii", a continuat tânărul politician.

În opinia vicepreşedintelui TLDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin nu trebuie să accepte pe listele sale niciun candidat urmărit penal, arestat preventiv, aflat sub control judiciar, trimis în judecată sau condamnat pentru fapte de corupţie, asimilate corupţiei, incompatibilitate sau conflict de interese.

"Doar printr-o astfel de selecţie, stimaţi colegi, ALDE va demonstra cu adevărat, tuturor, care e profilul moral al tipului de politician pe care îl promovează. Datoria noastră, ca tineri politicieni, ca oameni care se pregătesc să facă politică, e să dăm semnalul unui nou început pentru politica românească: un început corect cu oameni care nu sunt nici măcar suspectaţi de fapte penale", a concluzionat Cătălin Frangulea.

O serie de membri marcanţi ai ALDE au avut sau au probleme cu legea, printre care amintim de Călin Popescu Tăriceanu, Aristotel Căncescu, Daniel Chiţoiu, Cristian David, Andrei Voloşevici, Varujan Vosganian, Dian Popescu, Ovidiu Silaghi, Dorinel Ursărescu, Gigi Chiru, Mircea Moloţ, Ion Ariton, Steluţa Cătăniciu sau Adrian Ştef.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne