ALDE are "rezerve" cu privire la procentul de 2% din taxa de solidaritate

ALDE şi PSD urmează să discute pe tema taxei de solidaritate la începutul săptămânii pentru că partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu are unele "rezerve" în această privinţă, a anunţat unul dintre liderii acestui partid, Varujan Vosganian.
Varujan Vosganian
Varujan Vosganian (Epoch Times România)

ALDE are rezerve în legătură cu acel procent de 2% din taxa de solidaritate anunţată recent de ministrul de Finanţe, a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian.

"Alaltăieri a mai apărut o idee privind contribuţia de solidaritate, precizez nu e vorba de taxa de solidaritate, ci e vorba de o contribuţie de solidaritate, de 2%. Din cauza acestui anunţ, eu mi-am anulat ieri (vineri - n.r.) o întâlnire pe care o aveam cu sindicatele şi cu patronatele la Iaşi, pentru că nu am vrut să spun în faţa sindicatelor şi patronatelor lucruri pe care trebuie să le spun partenerilor de alianţă. Avem rezerve în legătură cu acest procent de 2% şi vrem să ştim exact de unde provine", a declarat Vosganian, citat de Agerpres.

Reprezentantul ALDE susţine că nu s-a întâlnit cu partenerii de coaliţie, urmând, probabil, să aibă loc discuţii pe această temă în cursul zilei de luni.

În acelaşi timp, Vosganian a amintit "acele decalaje de atitudine şi nepotrivire" cu PSD pe tema impozitării gospodăriilor, a taxei de solidaritate şi a impozitului pe cifra de afaceri, la care, în urma demersurilor ALDE şi cu sprijinul mediului de afaceri, s-a renunţat.

"Vreau să spun un lucru clar: noi nu dorim să rupem alianţa cu PSD. Este o chestiune de onoare politică. Nici nu mai ştiu de câte ori am fost întrebat când rupeţi alianţa şi când începeţi conflictele dintre voi. ALDE nu este un partid conflictual. De fiecare dată când au existat nepotriviri, noi le-am soluţionat şi fără să abandonăm de la principiile noastre", a precizat Vosganian.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne