Ala Nemerenco: Igor Dodon să fie tras la răspundere pentru distrugerea efortului de a birui infecţia cu virusul Wuhan

Igor Dodon în vizită în raioanele de nord ale R. Moldova, 28.04.2020
Igor Dodon în vizită în raioanele de nord ale R. Moldova, 28.04.2020 (facebook.com/Dodon Igor)

Fostul ministru al Sănătăţii în cabinetul Sandu, Ala Nemerenco a amintit preşedintelui Igor Dodon că în perioada carantinei şi situaţiei de urgenţă nu se permite să se afle mai aproape de minim 1,5 metri distanţă de alte persoane. Mai mult, nu-i este permis să pună sub risc persoane în etate, care se află în categorie de risc.

„Voi îndrăzni să vă aduc respectuos aminte că motoul acestei perioade 'este stăm acasă'”, a menţionat Nemerenco cu referire la vizitele recente ale şefului statului în raioanele Rezina şi Şoldăneşti, unde au avut mai multe întâlniri cu cetăţenii.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ex-ministrul Sănătăţii a ţinut să-i transmită lui Igor Dodon că: „nu este recomandat să rupeţi din pâinea care o primiţi de la doamna brutar, de asemenea încălcând şi distanţa socială, fiind atât de aproape de dumneaei. Pâinea trebuie să fie obligator împachetată la transmitere. De asemenea, nu e recomandat să serviţi din ea acolo, în public.

Domnule preşedinte, nu este permis să vă aflaţi pe perioada stării de urgenţă în grupuri mai mari decât 3 persoane. Şi acelea rude trebuie să fie, altfel riscaţi o amendă. Nu este recomandat să vă aflaţi în spaţiu public fără mască”, a notat Nemerenco precizând că în toate pozele din sfârşit de aprilie 2020 sunt încălcate grav toate recomandările Comisiei Excepţionale, şi sunt puşi sub risc de infectare oamenii din jur.

În calitate de medic, fostul ministru al Sănătăţii i-a sugerat preşedintelui Dodon să nu mai repete încălcările expuse întrucât: „serviţi ţării întregi un exemplu absolut invers celui care ni-l recomandă autorităţile, astfel creând confuzii în comportamentul cetăţenilor; vă puneţi sub un pericol eminent de infectate cu COVID atât Dvs, cât şi cei care vă înconjoară; nu ar fi frumos să fiţi amendat.”

În context, doctorul în medicină a solicitat organelor competente, să-l tragă la răspundere pe Igor Dodon pentru faptul că distruge efortul la mii şi mii de oameni, care fac imposibilul să biruie infecţia cu virusul Wuhan şi să se revină cât mai curând la normalitate.

„Aştept să văd cum lucrează legea în ţara aceasta, pe care pretindeţi că o conduceţi corect. Iar dacă nu va fi aplicată şi nu vă veţi conforma ei, vreau să vă rog respectuos să ne scutiţi de povara de a ne mai vorbi la subiectul COVID19”, a conchis Ala Nemerenco.