Al treilea medic rus cade de la o fereastră după ce se plânge de administrarea proastă a crizei virusului Wuhan

.
. (Sergei Guneyev/Time Life Pictures, via Getty Images)

Un paramedic rus, care s-a plâns că a fost forţat să muncească în pofida contractării virusului Wuhan, este în stare critică după ce a căzut de la fereastra unui spital din vestul Rusiei în acest weekend, a informat presa locală.

Acesta este cel puţin al treilea incident în care un profesionist din domeniul sănătăţii a căzut dintr-o clădire a spitalului în circumstanţe misterioase în ultimele două săptămâni. Ceilalţi doi medici au murit din cauza rănilor.

Alexander Şulepov se află în stare critică, având o fractură craniană după ce a căzut de la etajul al doilea al unui spital rural unde a fost tratat de Covid-19, a declarat, sâmbătă, centrul de criză local pentru Vesti Voronej, potrivit Moscow Times.

Şulepov, în vârstă de 37 de ani, şi colegul său Alexandr Kosiakin au filmat un videoclip pe 22 aprilie, plângându-se că medicul şef al spitalului din satul Novaia Usman l-a obligat să lucreze, în ciuda faptului că a fost confirmat pozitiv pentru virusul Wuhan.

Un al doilea videoclip a apărut după trei zile, în care Şulepov a negat afirmaţiile sale „emoţionale” iniţiale. Colegul său Alexander Kosiakin se pare că se confruntă cu acuzaţii penale pentru răspândirea de „ştiri false” despre virus, care sunt pedepsite cu închisoarea până la cinci ani, conform unei legi federale adoptate recent.

Poliţia a lansat o investigaţie în ceea ce priveşte căderea lui Şulepov de la spitalul din regiunea Voronej, la 500 de kilometri sud de Moscova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe