Al doilea om în stat, vizat într-un nou dosar penal instrumentat de procurorii lui Lazăr

Al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, este vizat într-un nou dosar penal aflat pe rolul Parchetului General condus de Augustin Lazăr.
Călin Popescu Tăriceanu, PNL
Călin Popescu Tăriceanu, PNL (Epoch Times România)

Numele preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, apare într-un dosar penal instrumentat de procurorii Parchetului General construit în jurul acuzaţiei de fals în declaraţii, relatează Digi24.

Tăriceanu a fost reclamat că, în 2010, ar fi omis să treacă în declaraţia de avere o vacanţă în Turcia, primită cadou. Vacanţa, care a inclus şi o croazieră cu un iaht de lux, ar fi fost oferită de fostul şef al ASF, Daniel Tudor, şi soţia acestuia, fostul senator PNL Doina Tudor.

Legea spune că orice cadou primit a cărui valoare depăşeşte 500 de euro trebuie declarat.

Iniţial, DNA a înregistrat sesizarea, însă a declinat-o Parchetului General, falsul în declaraţii nefiind o infracţiune aflată în competenţa procurorilor anticorupţie.

"Detaliile pe care vi le dau sunt următoarele. Mă bucur că trăiesc în această Românie care devine ţara delaţiunii şi a dosarelor, după cum se dovedeşte. Şi alt comentariu nu am ce să fac. (...) Nu am fost anunţat (de deschiderea dosarului - n.r.) şi nu am alt comentariu de făcut", a reacţionat Tăriceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne