Al 15-lea sezon ca "Maşină oficială MotoGP" pentru BMW M

BMW M, partener al MotoGP 2013
BMW M, partener al MotoGP 2013 (BMW Group)

Încă din 1999, marca BMW este implicată an de an în MotoGP, ca furnizor al Safety Cars oficiale, iar în 2013 BMW M6 Gran Coupe va debuta ca Safety Car în Qatar - unde începe un sezon aniversar cu numeroase momente importante.

Odată cu prima etapă din sezonul 2013 al Campionatului Mondial MotoGP, Grand Prix-ul Qatarului, BMW M va începe cel de-al 15-lea an ca "Maşină Oficială MotoGP", ceea ce va reprezenta o aniversare a unui parteneriat de succes.

Această etapă găzduită de "Losail Internaţional Circuit" din Qatar, primul dintre numeroasele momente importante care vor avea loc de-a lungul acestui an aniversar va prilejui şi prima apariţie publică pentru BMW M6 Gran Coupe.

Motor V8 cu tehnologie M TwinPower Turbo

BMW M6 Gran Coupe, noul model care combină performanţele remarcabile cu design-ul şi cu eleganţa luxoasă, va extinde în acest sezon flota Safety Car prezentă în Campionatul Mondial MotoGP.

Propulsat de un motor V8 cu tehnologie M TwinPower Turbo, care dezvoltă 412 kW/560 CP, cel mai nou model realizat de BMW M GmbH beneficiază de o putere care permite ca BMW M6 Gran Coupe să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 4,2 secunde.

Amprenta specifică BMW M este relevată de performanţele motorului, de tehnologia şasiului, de proprietăţile aerodinamice, precum şi de echilibrul de mase şi de centrul de greutate optimizat prin utilizarea unor componente precum acoperişul CFRP (plastic ranforsat cu fibră de carbon).

Pentru a putea fi utilizată ca maşină de securitate pe circuit, versiunea Safety Car a BMW M6 Gran Coupe a fost modificată special.

Flota de maşini oficiale MotoGP

Flota de maşini oficiale MotoGP pentru sezonul 2013 cuprinde în total alte cinci modele BMW M şi M Performance, iar pe lângă BMW M6 Gran Coupe, rolul de Safety Car va fi îndeplinit şi de BMW M6 Coupe şi BMW M5.

Circuitul va fi parcurs de comisarul de securitate cu un BMW M3 Coupe, iar alte două BMW M550d xDrive Touring vor fi utilizate ca maşini medicale.

Pentru rolul de Safety Bike, BMW Motorrad va furniza două motociclete BMW HP4. Referitor la flota Safety Car 2013, puteţi afla online mai multe informaţii la www.bmw-m-safetycar.com.

"Suntem încântaţi că parteneriatul nostru cu MotoGP începe cel de-al 15-lea sezon", a precizat Thomas Schemera, director de vânzări şi marketing la BMW M GmbH.

"Acest lucru dovedeşte că Dorna Sports ne priveşte ca un partener de încredere atunci când este vorba de desfăşurarea în siguranţă a antrenamentelor, calificărilor şi curselor în elita motociclismului - chiar şi în cele mai dificile condiţii meteo. În schimb, MotoGP reprezintă platforma perfectă pentru noi. Competiţia ne permite să ne prezentăm automobilele foarte performante unui public-ţintă care constă din pasionaţi ai motorsportului şi care împărtăşesc pasiunea noastră pentru maşini sport dinamice şi inovatoare - iar acest lucru are loc în lumea întreagă. Suntem deosebiţi de mândri să avem posibilitatea de a utiliza acest coupe de lux şi foarte performant, BMW M6 Gran Coupe, ca Safety Car în sezonul 2013", a mai declarat Thomas Schemera.

Automobile MINI, BMW şi BMW M, expuse în zona de ospitalitate din paddock

Mai mult, implicarea BMW M GmbH în MotoGP nu este limitată doar la flota Safety Car, ci cuprinde şi numeroase campanii de vânzări şi marketing în ambianţa Grand Prix-urilor, iar iona de ospitalitate BMW M din paddock va expune automobile MINI, BMW şi BMW M.

Toţi vizitatorii interesaţi vor primi informaţii detaliate despre Grand Prix-uri, despre piloţi şi echipe şi, în plus, un program VIP exclusiv completează oferta din BMW M Hospitality.

Invitaţii petrec întregul weekend de cursă în sectorul VIP la BMW M MotoGP Experience, astfel putând descoperi tot ceea ce se petrece în spatele cortinei MotoGP.

Vizitele în garaj cu Loris Capirossi (Italia) - fost campion mondial şi actual expert BMW M MotoGP -, întâlniri cu actuali piloţi din campionat, precum şi ture de circuit cu un BMW M Safety Car se numără printre punctele de interes ale acestui pachet special.

Premiu pentru cel mai bun pilot din calificări

Şi pentru BMW M Award 2013 reprezintă un an aniversar, întrucât acest premiu îi va fi acordat la finalul unui sezon MotoGP pilotului cu cele mai bune performanţe generale în calificări.

Valentino Rossi (Italia), Casey Stoner (Australia), Jorge Lorenzo (Spania) şi Nicky Hayden (SUA) s-au numărat printre cei mai recenţi câştigători care au primit un automobil BMW M pentru realizările lor.

Pilotul cu cele mai bune performanţe în calificările din acest an va avea parte de o recompensă specială, care va marca cea de-a X-a aniversare a BMW M Award.

Însă modelul BMW M oferit drept premiu nu va fi dezvăluit până la startul Grand Prix-ului Spaniei de la Jerez, de la începutul lunii mai.