Agenţiile de turism, suspectate că impun un preţ minim de vânzare a produselor. Autorităţile intră pe fir

Consiliul Concurenţei a demarat o investigaţie care vizează piaţa comercializării produselor turistice.
Harta Romaniei.
Harta Romaniei. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Consiliul Concurenţei suspectează agenţiile de turism că îşi coordonează politicile comerciale în scopul impunerii unui nivel minim de preţ de vânzare a produselor turistice şi/sau pachetelor de servicii turistice şi al menţinerii unui status-quo pe piaţă, începând cu anul 2013, se arată într-un comunicat remis de autoritatea de concurenţă.

În acest sens, Consiliul Concurenţei a demarat o investigaţie în urma unor informaţii primite printr-o sesizare anonimă înregistrată pe Platforma avertizorilor de concurenţă.

Investigaţia are ca obiect o posibilă încălcare a regulilor de concurenţă pe piaţa comercializării produselor turistice şi/sau pachetelor de servicii turistice prin agenţii de turism.

În cadrul investigaţiei, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile şi/sau puntele de lucru ale mai multor companii active pe piaţa serviciilor turistice. Documentele ridicate în cadrul acestor inspecţii se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei.

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă preliminară în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial. Efectuarea acestor inspecţii nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor investigate şi nici în ceea ce priveşte rezultatul final al investigaţiei declanşate.

Platforma avertizorilor de concurenţă reprezintă un instrument care asigură anonimatul persoanelor care doresc să comunice Consiliului Concurenţei informaţii referitoare la activităţile de tip cartel ale unor companii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne