Agenţie germană de spionaj susţine că rachetele nord-coreene pot lovi Europa

Rachetă balistică nord-coreeană prezentată la paradă militară în Phenian, Coreea de Nord.
Rachetă balistică nord-coreeană prezentată la paradă militară în Phenian, Coreea de Nord. (STR/AFP/Getty Images)

Pe fondul unei relative relaxări temporare a relaţiilor dintre SUA şi Coreea de Nord, Serviciul german pentru Informaţii Externe (BND) a declarat parlamentarilor că rachetele nord-coreene dotate cu focoase nucleare acum acum capacitatea de a lovi Germania şi centrul Europei.

În cadrul unei întâlniri cu uşile închise, directorul adjunct al BND, Ole Diehl, a declarat membrilor Parlamentului că există o “certitudine” în faptul că Coreea de Nord ar putea acum “să lovească Europa şi Germania cu rachetele sale”, conform ziarul Bild am Sonntag.

Diehl a mai declarat parlamentarilor că BND consideră discuţiile dintre Phenian şi Seul ca fiind un pas pozitiv.

BND nu a comentat imediat rapoartele media.

Între timp, un diplomat de rang înalt nord-coreean a sosit duminică în Finlanda pentru a participa la discuţii cu oficiali americani şi sud-coreeni pe tema summitului nuclear dintre Donald Trump şi Kim Jong-un.

În weekend, oficiali din SUA, Japonia şi Coreea de Sud s-au întâlnit în Seul pentru a discuta despre denuclearizarea completă a Peninsulei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe