Agenţia Papaya, reclamată la Poliţie şi la Protecţia Copilului pentru clipul "Copiii referendumului"

Şedinţă la Parlament
Şedinţă la Parlament (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Fondatorul agenţiei de advertising Papaya a fost chemat, marţi, 6 noiembrie, la Inspectoratul General al Poliţiei Române, în urma realizării clipului "Copiii referendumului" care a fost circulat înainte de referendumul pentru familia tradiţională ţinut cu puţin timp în urmă.

Robert Tiderle a fost chemat pe baza unui document semnat de un comisar-şef, care îl invită să clarifice elementele legate de o sesizare semnată de mai mulţi parlamentari nemulţumiţi de realizarea clipului, despre care susţin că a încălcat unele legi.

Parlamentarii cer Autorităţii pentru Protecţia Copilului să înceapă o anchetă împotriva agenţiei de publicitate, pentru a afla dacă a fost "respectat interesul superior al copiilor".

"În acord cu textele legale invocate, vă rugăm să dispuneţi o anchetă prin care să cercetaţi dacă copiii din spotul publicitar au avut acordul părinţilor la filmarea acestuia, dacă a existat o situaţie de exploatare a acestora sau dacă aceşti copii au fost abuzaţi emoţional sau economic", se arată în solicitarea înregistrată pe 10.10.2018.

Parlamentarii sunt în mare majoritate de la PNL, dar şi de la PSD şi ALDE.

Cei 15 semnatari sunt: deputaţii PNL Ardelean Ben-Oni, Cherecheş Florica, Cupşa Ioan, Fador Angelica, Gheorghe Andrei Daniel, Ioniţă Antoneta, Mihăilescu Dumitru, Neagu Nicolae, Popescu Pavel, Sighiartău Robert-Ionatan. De la PSD plângerea a fost semnată de Titus Corlăţean, Gabriel Beniamin Leş şi Luminiţa Maria Jivan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne