Afacerea Black Cube. Două contracte distincte, doi beneficiari distincţi

Black Cube, firma israeliană acuzată că ar fi încercat să o spioneze pe şefa DNA, ar fi încheiat două contracte distincte în România.
Dan Grigore Adamescu, patron firma de asigurări ASTRA
Dan Grigore Adamescu, patron firma de asigurări ASTRA (Epoch Times România)

Black Cube a încheiat două contracte distincte în România, unul în martie 2015 avandu-l drept beneficiar pe omul de afaceri Dan Adamescu iar al doilea în februarie 2016, cu fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, au declarat pentru hotnews.ro mai multe surse apropiate dosarului.

În valoare de 600 de mii de lire, contractul cu Adamescu, condamnat între timp definitiv la închisoare sub acuzaţia că a mituit judecători pentru a pronunţa soluţii favorabile firmelor sale, ar fi avut ca obiectiv determinarea DNA de a-şi retrage acuzaţiile în acest dosar.

Black Cube urma să deruleze o întreagă campanie în acest scop şi lansarea unor mesaje, cum ar fi "DNA distruge investitorii străini", "DNA a acţionat în cazul Adamescu la comanda lui Ponta", sau că procurorii anticorupţie sunt antisemiţi. La fiecare trei luni, firma israeliană realiza un raport cu acţiunile derulate.

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne