Aeroportul din Timişoara trece în subordinea Consiliului Judeţean

Ilie Sârbu la şedinţa din Plenul Senatului
Ilie Sârbu la şedinţa din Plenul Senatului (Epoch Times România)

Senatorii au aprobat miercuri un proiect legislativ care vizează transferul, cu titlu gratuit, al pachetului cu 80% dintre acţiunile deţinute de stat la Societatea Naţională "Aeroportul Internaţional Timişoara - Traian Vuia" SA către judeţul Timiş. Pachetul de acţiuni transferat autorităţii judeţene este constituit din 128.064 de acţiuni, în valoare nominală de 10 lei fiecare.

Conform Hotnews, în urma transferului, Consiliul Judeţean Timiş se va ocupa de administrarea societăţii în vederea dezvoltării aeroportului, "ţinându-se cont şi de interesele economice ale regiunii".

Până la acest moment, aeroportul era în administrarea Ministerului Transporturilor.

"Judeţul Timiş, prin autoritatea pe care o desemnează în acest scop, exercită toate drepturile şi îşi asumă toate obligaţiile ce decurg din calitatea de acţionar la Societatea Naţională 'Aeroportul Internaţional Timişoara - Traian Vuia' SA, în condiţiile legii", se precizează în proiectul de lege.

Predarea-preluarea pachetului de acţiuni ar urma să se realizeze în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii.

În expunerea de motive a proiectului legislativ se precizează faptul că, prin Hotărârea Guvernului nr. 398/1997, toate aeroporturile, cu excepţia celor din Bucureşti, Timişoara şi Constanţa, au trecut sub autoritatea consiliilor judeţene.

Proiectul a fost iniţiat de Guvern şi a fost aprobat de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, cu 61 de voturi pentru. Legea are un caracter ordinar.