Aeronava MH17 zbura la o altitudine cu 1.000 de metri mai mică decât era în plan

Comemorarea pasagerilor zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines
Comemorarea pasagerilor zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines (DOMINIQUE FAGET/AFP/Getty Images)

Zborul MH17 al companiei Malaysia Airlines, care a fost doborât în estul Ucrainei în luna iulie, zbura la o altitudine cu 1.000 de metri mai mică decât se prevedea în planul de zbor, a informat vineri ministrul olandez de Externe, citat de AFP.

"Cursa MH17 trebuia, potrivit planului său de zbor, să zboare la înălţimea de 11.000 de metri, însă a primit din partea autorităţilor ucrainene ordinul de a zbura la altitudinea de 10.000 de metri", a anunţat ministrul Franş Timmermans, citat de Mediafax.

"Această schimbare poate fi explicată prin motive operaţionale care aveau scopul de a garanta o distanţă suficientă între cursa MH17 şi un alt aparat care zbura la 11 kilometri înălţime", a adăugat acesta.

Schimbarea altitudinii este singura schimbare din planul de zbor al MH17, a dat asigurări ministrul olandez.

Agenţia olandeză ANP a relatat că acest plan de zbor a fost aprobat de Eurocontrol, înălţimea minimă pentru zbor în regiune fiind de 9,7 kilometri.

Cursa MH17 Amsterdam-Kuala Lumpur, având 298 de persoane la bord, a fost doborâtă la 17 iulie, în timp ce zbura deasupra teritoriului din estul Ucrainei, zonă unde au loc confruntări între armata ucraineană şi forţele insurgente separatiste.

Toate persoanele aflate la bord, dintre care 193 erau olandezi, 43 malaysieni şi 15 membri ai echipajului, au decedat.

Ca urmare a catastrofei aviatice, peste 220 de sicrie cu rămăşiţele unora dintre victime au fost transportate în Olanda pentru a fi identificate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe