Adolescent australian atacat de vietăţi marine minuscule care i-au mâncat picioarele (video)

Creaturi necunoscute au devorat picioarele unui tânăr australian pe o plaja din Melbourne
Creaturi necunoscute au devorat picioarele unui tânăr australian pe o plaja din Melbourne (Youtube.com)

Experţii în biologie marină au încercat să dezlege misterul în cazul unui adolescent australian, care, intrat în apa oceanului pe o plajă din Melbourne, s-a trezit ţinta atacului unor vietăţi marine necunoscute care i-au devorat pur şi simplu pielea de pe picioare.

Sam Kanizay se afla, la momentul respectiv, în apropierea ţărmului, în apă, pe plaja Brighton.

Băiatul, în vârstă de 16 ani, s-a trezit în scurt timp cu nenumărate "găuri" minuscule în piele, făcute de aceste creaturi marine neidentificate până în prezent. Din picioarele sale curgea sânge, iar tânărul a fost dus de urgenţă la spital.

Experţii par deocamdată să nu cadă de acord asupra vietăţilor care au produs o asemenea pagubă. Mai bizar, nicio altă persoană aflată în ziua respectivă pe plaja Brighton nu a acuzat ceva asemănător.

Kanizay a filmat un material video cu vietăţile respective, care arată ca un soi de gâze care înoată prin apă, dar care se hrănesc cu carne.

Jeff Weir, director al Dolphin Research Institute, este de părere că pe Sam l-au atacat nişte crustacee numite amfipode, care se hrănesc de obicei cu mortăciuni aflate în apă. În opinia cercetătorilor, faptul că Sam a stat nemişcat în apă un oarecare timp, le-a dat acestora şansa să înfulece din băiat.

Totuşi cazul este singular, căci aceste crustacee nu atacă oameni de obicei.

Experţi de la Universitatea din Queensland sunt de părere că este deosebit de neobişnuit ca amfipodele să cauzeze o sângerare atât de severă şi cred că incidentul a fost cauzat de o specie nouă de crustacee.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință