Administratorului paginii de Facebook a MAI, plângere la CNCD. I-a făcut ”imbecili”, ”cretini” şi ”scursuri umane” pe cei care au huiduit-o pe Firea

Nefericita inspiraţie de a-i jigni grav pe cetăţenii care au huiduit-o pe Gabriela Firea la Arena Naţională l-a costat pe ofiţerul de poliţie Petre Bucur o plângere penală.
Petre Bucur
Petre Bucur (G4Media)

Poliţistul Petre Bucur, administratorul paginii de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), s-a ales cu plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) după ce i-a jignit la modul grobian pe cei care au huiduit-o pe primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, pe Arena Naţională.

”Nişte imbecili de #rezisti s-au gândit să huiduie momentul istoric al unei campioane doar pentru că nu le place culoarea primarului. Felicitări #rezist ne-aţi făcut de râs la nivel mondial! #cretini #imbecili #scursuriumane”, a scris Petre Bucur pe pagina personală de Facebook, la scurt timp după momentul huiduielilor de la Arena Naţională.

Postarea angajatului MAI a fost semnalată de poliţistul Marian Godină, înainte ca Bucur să o facă invizibilă pentru public, scrie G4Media.

”V-aţi întrebat vreodată cine administrează pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne? Băiatul ăsta e unul dintre ei. După ce i-am zis că o să-i postez opera, a setat postarea vizibilă doar pentru prieteni”, a scris Godină pe reţeaua de socializare.

Ulterior, Corneliu Nalbaru, cetăţean din Huşi a făcut plângere la CNCD împotriva lui Petre Bucur, arătând că se simte discriminat de afirmaţiile făcute de acesta pe Facebook.

”Consider că am fost discriminat. Vă solicit ca, pe lângă aplicarea amenzii contravenţionale, să dispuneţi obligarea părţii care a săvârşit fapta să publice, în mass-media un rezumat al hotărârii prin care se constată săvârşirea contravenţiei, precum şi orice măsură necesară pentru înlăturarea consecinţelor acestor fapte”, se arată în sesizarea transmisă CNCD şi obţinută de G4Media.ro.

Petre Bucur are funcţia de ofiţer specialist în cadrul Direcţiei Informare şi Relaţii Publice a Ministerului de Interne.

Reamintim că Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a avut parte de o surpriză extrem de neplăcută luni seară: a fost huiduită de mulţi dintre cei peste 20.000 de români veniţi pe Arena Naţională să o felicite pe Simona Halep pentru trofeul cucerit la Roland Garros.

Înainte ca Simona Halep să prezinte publicului trofeul, Firea a încercat să ţină un mic discurs înainte să îi ofere cheia oraşului sportivei noastre. Doar că nu a apucat să deschidă gura bine că tribunele au răsunat de huiduieli, după care oamenii au scandat numele Simonei.

Ulterior, primarul general a transmis un mesaj pe pagina sa de socializare în care dă vina pentru cele întâmplate pe "aparatul soroşist de propagandă". În scurt timp, însă, Firea şi-a închis pagina de Facebook ca urmare a valului de reacţii critice care au venit.

Mai trebuie menţionat că Firea a fost huiduită (şi) în contextul în care presa a scris că Primăria Generală a declinat cererea Simonei Halep de a se întâlni cu fanii într-o mare Piaţa din Bucureşti, trimiţând-o pe campioană să îşi organizeze întâlnirea cu fanii pe treptele Arenei Naţionale. Aceasta după ce cu doar 2 zile în urmă, pe marile ecrane instalate în Piaţa Victoriei la mitingul anti stat paralel al PSD a rulat finala de la Roland Garros câştigată de constănţeanca noastră iar, ulterior, când pe scenă au urcat liderii social-democraţi (printre care şi G. Firea) numele Simonei a fost folosit pentru a electriza mulţimea.

Ulterior, după ce pe Facebook au curs valuri de comentarii indignate, PMB a anunţat că va organiza primirea Simonei pe Arena Naţională, nu pe scări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne