Administraţia Penitenciarelor: Tudorel Toader sare în apărarea infractorilor, uitând de victimele acestora!

Venit din partea ministrului Justiţiei, un mesaj despre o pretinsă majoritate a deţinuţilor care ar fi amânaţi la liberarea condiţionată este un act de nepermisă presiune asupra instanţelor de judecată, atrag atenţia sindicaliştii din Administraţia Penitenciarelor.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Federaţia din Administraţia Penitenciarelor îi aminteşte ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, că în timp ce el îşi manifestă, pe Facebook, îngrijorarea faţă de faptul că "majoritatea deţinuţilor reclamă modul de aplicare a dispoziţiilor legale referitoare la liberarea condiţionată", foarte mulţi oameni liberi se arată îngrijoraţi exact de acelaşi lucru, perspectiva fiind însă diametral opusă.

"Victimele infracţiunilor şi cetăţenii plătitori de impozite, un profesor de drept ar trebui să ştie asta, consideră justiţia ca fiind extrem de blândă, mai ales atunci când infractorul este om politic sau om de afaceri, de regulă cu statul. Aceasta nu este o majoritate închipuită precum cea a domnului Toader care a discutat, în total, cu 20 de deţinuţi.

Cu siguranţă că ministrul Justiţiei, domnul Tudorel Toader, înţelege ce face şi are exact reprezentarea faptului că un mesaj despre o pretinsă majoritate a deţinuţilor care ar fi amânaţi la liberarea condiţionată este un act de nepermisă presiune asupra instanţelor de judecată care decid asupra acestui aspect la propunerea unor comisii de specialişti din penitenciare", susţin reprezentanţii sindicatului.

În consecinţă, FAP îi cere lui Tudorel Toader "să înceteze" iar în cazul în care este chiar îngrijorat cu privire la modul în care se acordă liberarea condiţionată, să dispună măsuri referitoare la sancţionarea abaterilor în legătură cu favorizarea unor deţinuţi-vip exact în vederea obţinerii prin fraudă a unor liberări condiţionate, un caz extrem de mediatizat fiind cel de la Penitenciarul Poarta Albă.

"Considerăm necesar, în măsură în care pentru ministrul Justiţiei contează şi victimele infracţiunilor, că acesta să solicite şi o informare referitoare la recidiva în stare de liberare condiţionată (peste 40% din datele noastre), astfel de cazuri fiind deseori prezentate în presă.

Măsuri post-condamnatorii care să reducă rata recidivei ar fi într-adevăr bine venite, însă se pare că asta nu-l interesează pe ministrul Justiţiei", adaugă reprezentanţii FAP.

Sindicaliştii dau drept exemplu cazul lui George Becali faţă de care Administraţia Penitenciarelor a sesizat Parchetul pentru infracţiuni de ultraj şi şantaj.

"Nici faţă de această situaţie şi nici în ceea ce priveşte abuzurile comise de conducerea de la Poarta Albă, ministrul Justiţiei n-a găsit de cuviinţă să reacţioneze încă.

Adresăm aşadar public o întrebare ministrului Justiţiei: Aveţi, domnule ministru - al justiţiei, nu al deţinuţilor-vip - temă de partid sau de o altă natură în a pune presiune pentru liberarea condiţionată în regim de viteză?", se arată în comunicatul remis de Federaţie redacţiei Epoch Times.

"Nu aşteptăm un răspuns, nici măcar pe reţele de socializare. Ar fi însă de aşteptat o iniţiativă corectă în legătură cu efectele liberării condiţionate, dacă tot este asta motiv de îngrijorare, una care să aibă în calcul şi dreptul victimelor la o justiţie corectă, nu doar teme lansate de actuali, foşti şi viitori deţinuţi", concluzionează sindicaliştii.

Reamintim că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat duminică, pe pagina sa de Facebook, că a cerut hotărârile de amânare a eliberării condiţionate pentru toţi deţinuţii din penitenciare! Motivul? Aceştia s-au plâns.

"Majoritatea deţinuţilor reclamă modul de aplicare a dispoziţiilor legale referitoare la liberarea condiţionată.

Prin ANP/Administraţia Naţională a Penitenciarelor/, am solicitat hotărârile de amânare pentru toţi deţinuţii aflaţi în penitenciare!
Vrem să vedem considerentele respectivelor hotărâri", susţine Tudorel Toader.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne