Adina Florea, în faţa CSM: Niciodată, în toată activitatea mea profesională, n-am fost aservită politic

Adina Florea
Adina Florea (Epoch Times România)

Adina Florea a afirmat, în timpul interviului susţinut în faţa Consiliului Superior al Magistraturii pentru ocuparea şefiei controversatei Secţii speciale de investigare a magistraţilor, că este un procuror independent şi niciodată nu a fost "aservită politic".

"Niciodată, în toată activitatea mea profesională, nu am fost aservită politic. Activitatea s-a desfăşurat cu respectarea legii, astfel cum am jurat când am intrat în profesie. Niciodată, în activitatea mea profesională nu am desfăşurat altfel de activităţi decât cele care corespund atribuţiilor care guvernează activitatea procurorului. (...) Am fost un procuror independent şi sunt independent, indiferent de ce se vehiculează. Nimeni nici nu a încercat să îmi impută vreo idee la ceea ce aş fi putut să desfăşor în activitatea derulată din punct de vedere profesional", a declarat Adina Florea, citată de Digi24.

Între timp, deputatul Stelian Ion, membru în Comisia Juridică, a anunţat, la RFI, că USR va depune marţi în Parlament un proiect de lege privind desfiinţarea controversatei Secţii speciale pentru anchetarea magistraţilor.

"A mai existat un proiect privind desfiinţarea Secţiei speciale de anchetare a magistraţilor, care a picat însă în Parlament. În această sesiune depunem o altă formă a legii şi este obligatoriu ca în cel mai scurt timp posibil, această secţie specială de investigare a infracţiunilor din justiţie să fie desfiinţată pur şi simplu", a declarat Stelian Ion.

Liderul USR a afirmat că şi în rândul miniştrilor PSD sunt opinii diferite referitoare la această secţie, în sensul în care într-una dintre şedinţele de Guvern anterioare au fost nişte dispute pe această temă.

"Cu siguranţă, în 2020, această secţie nu va mai exista. PSD-ul în 2020 cel târziu va pierde guvernarea şi majoritatea parlamentară şi secţia aceasta va fi desfiinţată. E o chestiune doar de timp", a precizat Stelian Ion.