Adevăr sau manipulare? Cum răspunde autorul articolului despre presupusul transfer de arme nucleare din Turcia în România

În urmă cu o zi, un articol publicat de Euractiv potrivit căruia SUA a început să-şi transfere armele nucleare din Turcia în România, a stârnit un adevărat tsunami în ţara noastră - autorităţile au respins ferm afirmaţiile, în timp ce o parte din presă a acuzat mâna Rusiei.
Baza aeriană de la Incirlik, sudul Turciei.
Baza aeriană de la Incirlik, sudul Turciei. (Captură Foto)

Jurnalistul Euractiv care a scris articolul despre transferul armamentului nuclear al SUA de la baza turcă de la Incirlik în România - Georgi Gotev - a ieşit la rampă şi a declarat, într-un interviu acrodat publicaţiei România Liberă, că a primit informaţii de la surse pe care le consideră foarte credibile şi a anunţat autorităţile române înainte de a-şi publica materialul.

"Eu am considerat că sursele sunt credibile şi de aceea am scris articolul. Bineînţeles, îmi dau seama de faptul că guvernul român dezminte aceste informaţii. Eu ştiam că le va dezminţi pentru că eu am contactat guvernul român înainte să public articolul. Nu este o surpriză pentru mine. Sunt nişte teme destul de secrete. Eu am considerat că sursele sunt destul de credibile pentru a justifica o asemenea publicaţie", a declarat Georgi Gotev.

După publicarea materialului, au apărut mulţi analişti, experţi în securitate, care au opinat că acest articol ar fi mâna Rusiei. În replică, jurnalistul a precizat că de fiecare dată când scrie ceva pe tema României sunt scandaluri.

"Cu trei săptămâni înainte ca Dacian Cioloş să devină premier, eu am scris că premierul român va fi Dacian Cioloş. Am fost atacat în ziare româneşti "cum este posibil ca un bulgar de la Bruxelles să ştie mai bine decât noi". Dar, mă rog, s-a dovedit a fi adevărul. Deci am sursele mele şi îmi fac treaba de ziarist", a subliniat Georgi Gotev, adăugând că va urma şi un al doilea articol pe această temă controversată.

Pentru a citi integral interviul intraţi aici.

Sunt mulţi analişti, experţi în securitate, care spun că acest articol ar fi mâna Rusiei

GG: De fiecare dată când scriu ceva pe tema României sunt scandaluri. Cu trei săptămâni înainte ca Dacian Cioloş să devină premier, eu am scris că premierul român va fi Dacian Cioloş. Am fost atacat în ziare româneşti „cum este posibil ca un bulgar de la Bruxelles să ştie mai bine decât noi”. Dar, mă rog, s-a dovedit a fi adevărul. Deci am sursele mele şi îmi fac treaba de ziarist.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne