Acuzat de delapidare şi suspendat. Director la Drumuri şi Poduri îşi punea subalternii să îi muncească în gospodărie

Eugen Cecan
Eugen Cecan (Youtube - screenshot)

Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj (DRDP Cluj), Eugen Cecan, a fost suspendat din funcţie de către Consiliul de Administraţie după ce a fost trimis în judecată pentru delapidare, într-un dosar înregistrat în vara anului trecut, informează postul B1.ro.

Sursa citată afirmă că, în ultimii ani, erau zvonuri conform cărora directorul din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ar fi dus angajaţi de la DPDP Cluj atât la propria fermă, cât şi la alte societăţi comerciale private, pentru a-i pune să presteze activităţi care nu aveau nicio legătură cu fişa postului.

Practic, deşi plătiţi din banul public, angajaţii companiei de stat figurau că ar fi fost pe drumurile publice la curăţat de şanţuri şi la toaletarea copacilor, dar în realitate aceştia erau la ferma lui Cecan, unde dădeau de mâncare la animale, strângeau frunze şi prestau diferite activităţi specifice unei gospodării.

Şi ca şi cum asta nu ar fi fost suficient, lucrătorii munceau în gospodăria directorului folosind şi utilajele DRDP Cluj: motocoase, buldoexcavator, unimog, dar şi drujbe şi pompe proprietate personală, informează Ziarul Puterea.

Fostul purtător de cuvânt al CNAIR Alin Şerbănescu a declarat că activităţile ilicite de care Eugen Cecan este acuzat ar fi fost şi sunt cunoscute la nivelul CNAIR, dar nu se vorbeşte prea mult despre ele.

„Au existat plângeri din Regionala Cluj cu privire la comportamentul abuziv al directorului Cecan. A fost mai mult vorbit pe sub uşă, şoptit pe la ureche… La un moment dat, Cecan a fost îndepărtat din funcţie. Măsuri drastice s-au luat abia după ce s-a declanşat un adevărat scandal. Mecanismul se baza pe frica angajaţilor. Am informaţii potrivit cărora, celor care sunt martori în dosar, li s-au oferit nişte posturi şi nişte măriri de salarii, ca să li se închidă gura. E o toleranţă mult prea mare la abuzuri, care depăşeşte orice normalitate. Au existat plângeri cu privire la majoritatea directorilor regionali, venite din partea oamenilor din subordine”, a declarat Alin Şerbănescu, pentru B1.ro.

Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne