Actriţa Emma Watson, declarată "Feminista Anului"

Tânăra actriţă Emma Watson.
Tânăra actriţă Emma Watson. (Jason Kempin / Getty Images)

Actriţa britanică Emma Watson, binecunoscută pentru implicarea în lupta pentru drepturile femeilor, a câştigat locul 1 în Topul celebrităţilor feministe în anul 2014, pe baza unui sondaj efectuat pe site-ul cosmopolitan.com.

Emma Watson, în vârstă de 24 de ani, apreciată pentru rolul Hermione Granger din filmele "Harry Potter" este foarte activă în lupta pentru drepturile femeilor.

În luna iulie, Emma Watson a devenit purtătoare de cuvânt pentru U.N. Women, denumirea abreviată pentru The United Nations Entity for Gender Equality and the Empowerment of Women. Aceasta militează pentru emanciparea tinerelor femei din lumea întreagă şi este, de asemenea, purtător de cuvânt al campaniei HeForShe, iniţiată de ONU cu scopul de a promova egalitatea dintre sexe.

În luna septembrie a acestui an, actriţa a ţinut un discurs plin de pasiune pe feminism la sediul ONU din New York pentru lansarea campaniei "HeForShe", ce are drept scop să mobilizeze un miliard de bărbaţi şi băieţi care să pledeze pentru desfiinţarea inegalităţilor cu care femeile şi fetele se confruntă la nivel global.

Cu acest discurs privind drepturile egale şi plata egală, actriţa a câştigat aprecierea adepţilor feminismului din lume, îndemnând oamenii să preia mantia feministă: "egalitatea de gen este problema ta, de asemenea."

Totodată, de câţiva ani, tânăra actriţă sprijină programele educaţionale pentru fete şi a vizitat în acest scop ţări precum Bangladesh şi Zambia.

Watson a fost desemnată "Feminista Anului", pe următoarele locuri clasându-se vedetele Laverne Cox, Rachel Maddow, Beyoncé, Cher, Amy Poehler, Tina Fey, Meryl Streep, Mindy Kaling, Ann Curry.

Despre abnegaţia şi angajamentul Emmei Watson a avut cuvinte de laudă şi Elizabeth Nyamayaro, consilier al directorului executiv al UN Women: " De câteva luni am început să avem un dialog. Emma mi sa părut foasrte pasionată si inteligentă".

Actriţa britanică a absolvit Universitatea Brown din Statele Unite şi a obţinut o diplomă în literatură engleză. Aceasta s-a remarcat recent în câteva filme de lungmetraj de succes, precum "O săptămână cu Marilyn/ My Week With Marilyn", "Jurnalul unui adolescent timid/ The Perks of Being a Wallflower", "Hoţii de celebritate/ The Bling Ring" şi "Noah".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură