Actriţă care a expus hărţuiri sexuale pe platourile serialului “ER”, împuşcată mortal de poliţie

Actriţa americană Vanessa Marquez
Actriţa americană Vanessa Marquez (Getty Images)

Vanessa Marquez, o actriţă cunoscută probabil cel mai mult pentru rolul său din serialul de televiziune Spitalul de Urgenţă (ER) din anii 1990, a fost împuşcată mortal joia trecută de poliţişti din Los Angeles, după ce aceasta i-a ameninţat cu o armă, ce s-a dovedit a fi un pistol cu bile (BB gun), în timpul unei altercaţii cu aceştia.

Poliţia fusese chemată la locuinţa actriţei pentru a verifica starea acesteia dar, când au sosit la faţa locului, agenţii au găsit-o într-o stare răvăşită şi combativă. Poliţiştii au solicitat asistenţă psihiatrică pentru evaluarea stării sale de sănătate, însă actriţa a devenit agresivă şi părea să se fi înarmat, a relatat revista Variety.

Poliţia din Los Angeles a declarat că actriţa a îndreptat un pistol către ofiţerii prezenţi la faţa locului, ceea ce i-a determinat pe aceştia să tragă în ea. Ulterior s-a descoperit că pistolul actriţei era de fapt un pistol cu bile.

Joe Mendoza de la biroului şerifului a declarat reporterilor că actriţa în vârstă de 49 de ani părea să sufere de „probleme mintale”.

Actriţa, a cărei carieră s-a derulat în anii 1990 şi care a lucrat doar sporadic începând cu anul 2000, a acuzat de asemenea industria cinematografiei că a inclus-o pe o listă neagră din cauză că a făcut acuzaţii cu privire la abuzuri sexuale.

De fapt, Marquez a declarat că actorul George Clooney, care a jucat de asemenea în serialul Spitalul de Urgenţă, a fost de vină pentru includerea ei pe aşa zisa listă neagră.

În octombrie 2017, Marquez a declarat că George Clooney a contribuit la distrugerea carierei sale după ce actriţa a vorbit despre hărţuirile sexuale care au avut loc în cadrul serialului. „Femeile care nu intră în joc îşi pierd carierele. Eu mi-am pierdut-o”, a afirmat ea la acea vreme.

Clooney a răspuns la acuzaţiile actriţei prin faptul că el nu a avut niciun rol în selectarea actorilor pentru ER.

„Nu am ştiut că Vanessa era pe lista neagră. O cred pe cuvânt. Nu am fost scenarist sau producător sau regizor în acel serial. Nu am avut nimic de a face cu distribuirea rolurilor. Am fost un actor şi doar un actor. Dacă i s-a spus că am fost implicat în orice decizie legată de cariera ei, atunci a fost minţită. Faptul că nu aş fi putut să îi afectez cariera este depăşit doar faptul că nu aş fi făcut-o”, a declarat actorul american.

Actriţa a precizat că a fost pipăită în repetate rânduri pe platourile de filmare ale Spitalului de Urgenţă, adăugând că, atunci când s-a plâns de acest lucru la acea vreme, înainte de mişcarea #meetoo, cariera ei a avut de suferit.

De asemenea, Marquez a postat deseori pe reţelele de socializare mesaje legate de starea sa de sănătate.

Actriţa a scris că avea tuburări autoimune, inclusiv boala celiacă. De asemenea, ea a precizat că suferea de o boală „terminală”, dureri cronice şi că a devenit „ţintuită în casă de boală”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură