Actriţă care a expus hărţuiri sexuale pe platourile serialului “ER”, împuşcată mortal de poliţie

Actriţa americană Vanessa Marquez
Actriţa americană Vanessa Marquez (Getty Images)

Vanessa Marquez, o actriţă cunoscută probabil cel mai mult pentru rolul său din serialul de televiziune Spitalul de Urgenţă (ER) din anii 1990, a fost împuşcată mortal joia trecută de poliţişti din Los Angeles, după ce aceasta i-a ameninţat cu o armă, ce s-a dovedit a fi un pistol cu bile (BB gun), în timpul unei altercaţii cu aceştia.

Poliţia fusese chemată la locuinţa actriţei pentru a verifica starea acesteia dar, când au sosit la faţa locului, agenţii au găsit-o într-o stare răvăşită şi combativă. Poliţiştii au solicitat asistenţă psihiatrică pentru evaluarea stării sale de sănătate, însă actriţa a devenit agresivă şi părea să se fi înarmat, a relatat revista Variety.

Poliţia din Los Angeles a declarat că actriţa a îndreptat un pistol către ofiţerii prezenţi la faţa locului, ceea ce i-a determinat pe aceştia să tragă în ea. Ulterior s-a descoperit că pistolul actriţei era de fapt un pistol cu bile.

Joe Mendoza de la biroului şerifului a declarat reporterilor că actriţa în vârstă de 49 de ani părea să sufere de „probleme mintale”.

Actriţa, a cărei carieră s-a derulat în anii 1990 şi care a lucrat doar sporadic începând cu anul 2000, a acuzat de asemenea industria cinematografiei că a inclus-o pe o listă neagră din cauză că a făcut acuzaţii cu privire la abuzuri sexuale.

De fapt, Marquez a declarat că actorul George Clooney, care a jucat de asemenea în serialul Spitalul de Urgenţă, a fost de vină pentru includerea ei pe aşa zisa listă neagră.

În octombrie 2017, Marquez a declarat că George Clooney a contribuit la distrugerea carierei sale după ce actriţa a vorbit despre hărţuirile sexuale care au avut loc în cadrul serialului. „Femeile care nu intră în joc îşi pierd carierele. Eu mi-am pierdut-o”, a afirmat ea la acea vreme.

Clooney a răspuns la acuzaţiile actriţei prin faptul că el nu a avut niciun rol în selectarea actorilor pentru ER.

„Nu am ştiut că Vanessa era pe lista neagră. O cred pe cuvânt. Nu am fost scenarist sau producător sau regizor în acel serial. Nu am avut nimic de a face cu distribuirea rolurilor. Am fost un actor şi doar un actor. Dacă i s-a spus că am fost implicat în orice decizie legată de cariera ei, atunci a fost minţită. Faptul că nu aş fi putut să îi afectez cariera este depăşit doar faptul că nu aş fi făcut-o”, a declarat actorul american.

Actriţa a precizat că a fost pipăită în repetate rânduri pe platourile de filmare ale Spitalului de Urgenţă, adăugând că, atunci când s-a plâns de acest lucru la acea vreme, înainte de mişcarea #meetoo, cariera ei a avut de suferit.

De asemenea, Marquez a postat deseori pe reţelele de socializare mesaje legate de starea sa de sănătate.

Actriţa a scris că avea tuburări autoimune, inclusiv boala celiacă. De asemenea, ea a precizat că suferea de o boală „terminală”, dureri cronice şi că a devenit „ţintuită în casă de boală”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style