Activistul Platformei DA de la Ungheni, Gheorghe Petic reţinut de poliţie. Moţpan: A fost organizată o provocare

Gheorghe Petic reţinut de poliţiştii de la Ungheni, 12.10.2018
Gheorghe Petic reţinut de poliţiştii de la Ungheni, 12.10.2018 (facebook.com/Nicolae Josan)

Liderul organizaţiei teritoriale Platforma DA din Ungheni Gheorghe Petic, fost angajat al Poliţiei de Frontieră care a deconspirat numeroase scheme de contrabandă uriaşă cu ţigări a fost reţinut vineri, 12 octombrie, de către reprezentanţii poliţiei de la Ungheni fiind bănuit de violul unei femei.

Poliţia Republicii Moldova informează că vineri pe la ora 14.50 a parvenit un apel telefonic la serviciul 112 de la o locuitoare a oraşului Ungheni, precum că ar fi fost violată de către un bărbat. Poliţia s-a deplasat la faţa locului iar în urma audierii victimei de 31 de ani, s-a stabilit că presupusul suspect este un bărbat de 41 de ani, locuitor al oraşului Ungheni. „Pe caz a fost pornită o cauză penală pentru viol. Suspectul a fost reţinut pentru 72 ore.”

În context, Secretarul Platformei DA, Chiril Moţpan susţine că Partidul Democrat prin intermediul reprezentantului Guvernului la Ungheni având porunca superiorilor ar fi încercat să organizeze o provocare răsunătoare pentru a-l putea reţine pe Gheorghe Petic. „S-a încercat racolarea unei tinere care să-l seducă pe colegul nostru, doar pentru a reuşi să-l încătuşeze.”

Chiril Moţpan mai scrie pe pagina sa de Facebook că regimul din R. Moldova agonizează iar Plahotniuc ar avea nevoie, „ca de aer, să instaureze în ţară FRICA!”. Pentru a-şi atinge scopul, acesta recurge la cele mai mârşave metode: unora le preia afacerile, le înscenează tot felul de provocări şi le intentează dosare penale.