UPDATE: Acordul vizând împrumutul de 150 milioane de euro acordat Republicii Moldova, aprobat de Guvern

Republica Moldova poate beneficia de un împrumut în valoare de 150 milioane de euro, acordat de România, după ce acordul a fost semnat miercuri la Chişinău.
Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

UPDATE: Guvernul a aprobat, în debutul şedinţei de miercuri, proiectul de lege de ratificare a Acordului privind acordarea unui ajutor financiar rambursabil în valoare de maxim 150 milioane de euro Republicii Moldova.

Legea de ratificare urmează să fie trimisă, de asemenea în cursul zilei de miercuri, la Parlament, a declarat Ponta, citat de Agerpres.

***

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a semnat miercuri, la Chişinău, Acordul de împrumut dintre România şi Republica Moldova în valoare de 150 de milioane de euro, informează Ministerul de Finanţe.

"Mă bucur nespus de mult că am semnat astăzi (miercuri — n.r.), la Chişinău, Acordul în baza căruia Republica Moldova va beneficia de un împrumut în valoare de 150 milioane de euro, acordat de România. Acordul va intra în vigoare după ce va fi ratificat de către cele două state, iar prima tranşă din împrumut va fi acordată după ce Guvernul Republicii Moldova îl va informa pe cel român în privinţa stadiului consultărilor şi negocierilor pe care le are cu Fondul Monetar Internaţional. Sper că prima tranşă din împrumut va putea fi eliberată cât mai repede", a declarat Eugen Teodorovici, potrivit comunicatului, citat de Agerpres.

Conform Acordului, fiecare tranşă va fi acordată pe o scadenţă de maximum 5 ani, iar costul perceput va fi cel plătit de România la împrumuturile similare contractate de pe pieţele internaţionale, respectiv 1,5% pe an, timp de 5 ani.

Potrivit fostului consilier prezidenţial Iulian Chifu, acest împrumut reprezintă o mână întinsă în ultimul moment Republicii Moldova, în condiţiile în care financiare multiple arătau că ţara, instabilă politic şi zguduită de scandaluri de corupţie, se îndreaptă invariabil spre încetarea efectuării de plăţi până la sfârşitul acestui an.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne