ACL a depus moţiunea simplă pe Educaţie şi cere demisia lui Remus Pricopie

Parlament, şedinţă şi vot electronic la Camera Deputaţilor
Parlament, şedinţă şi vot electronic la Camera Deputaţilor (Epoch Times România)

În şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, liderul Grupului parlamentar al PDL, Tinel Gheorghe, a depus, miercuri, o moţiune simplă prin care îi cere ministrului Educaţiei, Remus Pricopie să demisioneze ”din cauza eşecului şi delăsării din fruntea ministerului pe care îl conduce”.

Pentru prima dată în ultimii 25 de ani, şcoala a început pentru clasele I şi a-II-a fără manuale, iar de curând a fost adoptată o ordonanţă ce prevede posibilitatea ca elevii de liceu care nu au luat examenul de bacalaureat să se poată înscrie la colegii deschise în cadrul unor instituţii de învăţământ superior.

ACL a catalogat drept incalificabil modul în care PSD gestionează soarta învăţământului românesc şi a decis să sancţioneze politicile greşite ale Guvernului Ponta printr-o moţiune simplă intitulată "PSD amanetează educaţia pentru a achiziţiona voturi!"

Vicepreşedintele PDL, Raluca Turcan, preciza, în cadrul unei declaraţii anterioare, că această moţiune vrea să sancţioneze delăsarea ministrului Educaţiei şi să ducă la scoaterea doctoratului de la fără frecvenţă şi a celei de-a treia sesiuni de bacalaureat.

"ACL depune moţiunea simplă pe educaţie pentru a sancţiona delăsarea, clientelismul şi cinismul ministrului Educaţiei. Această moţiune este centrată pe Ordonanţa de Urgenţă 49/2014, care răstoarnă sistemul, şi aşa fragil, al valorilor de performanţă şi calitate în Educaţie" , declara Raluca Turcan.

Amintim că Guvernul Ponta a adoptat în iunie o controversată ordonanţă de urgenţă care aduce o serie de modificări fără precedent Legii Educaţiei Naţionale. OUG reglementează, printre altele, posibilitatea trecerii terenurilor cluburilor elevilor în domeniul autorităţilor locale, organizarea de doctorate la formele de învăţământ cu frecvenţă redusă, oferirea posibilităţii persoanelor private de a înfiinţa universităţi particulare, organizarea unei a treia sesiuni de Bacalaureat, precum şi pregătirea elevilor fără Bacalaureat la facultate, în colegii.