"Acesta se numeşte JAF!". Băsescu se dezlănţuie contra ultimei "samavolnicii" a Guvernului

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Fostul preşedinte al ţării, Traian Băsescu, cataloghează drept un jaf şi o samavolnicie înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii şi Dezvoltare. Nemulţumit că Guvernul a dat OUG pentru ca FSDI - proiectul de sufet al lui Dragnea - să devină realitate, Băsescu acuză "jefuirea ţării prin lege"

OUG-ul pentru înfiinţarea FSDI a fost dat după ce CCR a declarat neconstituţională înfiinţarea Fondului. Reamintm că Opoziţia consideră Fondul drept având potenţialul de a deveni cel mai mare tun de la Revoluţie încoace.

"Dăncilă şi Teodorovici, împinşi de la spate de Dragnea şi sub privirea îngăduitoare a lui Tăriceanu, au săvârşit cea mai mare samavolnicie împotriva României, emiţând ordonanţa de urgenţă privind înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii.
Au încercat să-şi concretizeze acţiunea ticăloasă de jefuire a ţării prin lege.
S-au lovit însă de CCR care a respins legea ca fiind neconstituţională în ansamblul ei.
Şi atunci Dragnea a apelat la supuşii de la palatul Victoria, numiţii Dăncilă şi Teodorovici, care au aprobat înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii printr-un OUG care încalcă şi Constituţia şi toată legislaţia României de funcţionare a societăţilor comerciale. Asta-i “pohta ce au pohtit” Dragnea şi Vâlcov, asta le-au servit la masă Dăncilă şi Teodorovici.
Cât de ticălos trebuie să fii că după ce ţi-a spus oficial CCR că legea este neconstituţională, tu guvern să emiţi o ordonanţă de urgenţă cu acelaşi conţinut ?
Acesta se numeşte JAF !
Trebuie oprit !
PS - Oare va îndrăzni odiosul Ciorbea să atace acest OUG la CCR? Cel mai probabil va prefera să mai primească un bacşiş de la Dragnea şi majoritatea parlamentară şi să plece într-un nou concediu că o fi surmenat ?", scrie pe Facebook fostul preşedinte.

Reamintim că Guvernul a adoptat în şedinţa de joi OUG privind cadrul general pentru înfiinţarea de fonduri suverane.

“Guvernul a decis să facă acest demers în două etape, prima fiind aceea de a crea cadrul general în care să se poată crea astfel de fonduri, fiecare fond suveran va asigura României investiţii sustenabile în zone care se dezvoltă, fondurile vor contribui la dezvoltarea economiei prin susţinerea unor zone din industrie, forma de organizare este de societăţi româneşti pe acţiuni, iar condiţiile de administrare se vor stabili prin OUG”, a anunţat, după şedinţa de Guvern, Eugen Teodorovici, citat de Pro TV.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne