Acesta este modul practic de a tăia pepenele [video]

Pepene
Pepene (screenshot tramite video Youtube)

Nu există fruct mai potrivit pentru verile călduroase decât zemosul şi răcorosul pepene roşu, vedeta care ne potoleşte setea şi ne încântă mirosul şi papilele gustative cu a lui savoare proaspătă şi gust de un dulce inconfundabil.

Fiecare 100 de grame din acest fruct hidratant şi delicios conţine 30 de calorii, 1 gram de fibre, 10 grame de zahăr, 1 gram de proteine, vitaminele A, C, E, D, niacina, tiamină, vitamina B6, B12, acid pantotenic şi numeroase minerale precum fier, calciu, magneziu, mangan, potasiu, fosfor, zinc, seleniu etc.

În afară de aceste beneficii nutriţionale incontestabile, cercetările realizate în ultima decadă au scos la iveală numeroase efecte benefice ale consumului de pepene roşu asupra sănătăţii.

Alegerea unui pepene roşu bun nu este o sarcină uşoară dacă trebuie cumpărat unul întreg, fără posibilitatea de a fi gustat. Dar nu este o sarcină uşoară nici tăierea acestuia.

Cei mai mulţi din noi împart pepenele în două şi apoi îl taie creând bucăţi triunghiulare. Dar se pare că există o metodă mult mai simplă, care ne permite, de asemenea, să consumăm mai bine acest fruct.

Primul lucru de care trebuie ţinut cont este că trebuie să existe o bază corectă pe care va fi tăiat. Cu alte cuvinte sunt de evitat suprafeţele alunecoase sau care se mişcă. Desigur, este nevoie, de asemenea, de un cuţit de dimensiuni considerabile şi bine ascuţit.

Cel mai confortabil mod de a tăia pepenele verde este de a-l tăia în pătrăţele, ceea ce vă va permite, de asemenea, să obţineţi bucăţi mici, care sunt mai uşor de consumat.

Procesul constă în tăierea pepenelui pe jumătate, după care se procedează la tăierea acestor jumătăţi în secţiuni, mai întâi pe o parte şi apoi pe cealaltă pentru a face pătrate, astfel încât fructul să rămână bucăţi pătrate sau bastoane foarte practice.

(screenshot tramite video Youtube)

(screenshot tramite video Youtube)

(screenshot tramite video Youtube)

(screenshot tramite video Youtube)

(screenshot tramite video Youtube)

În acest videoclip puteţi vedea cum se taie pepenele verde, rapid şi uşor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură