"Acel ceas îmi putea schimba viaţa", declară cel care a furat ceasul lui Nadal

Tenismanul spaniol, Rafael Nadal.
Tenismanul spaniol, Rafael Nadal. (PATRICK KOVARIK / AFP / GettyImages)

În timpul turneului de la Roland Garros, la care Rafael Nadal a câştigat cel de-al şaptelea trofeu, jucătorului spaniol i s-a furat din camera hotelului în care era cazat un ceas în valoare de 300.000 de euro.

Vinovatul a fost identificat şi arestat. Este un salariat al hotelului Melia Royal Alma, unde a stat Nadal pe perioada turneului parizian. Christian A., 38 de ani, a compărut joi în faţa unui tribunal parizian, care l-a condamnat la şase luni de închisoare fermă şi la plata unui euro drept despăgubiri.

După ce a intrat prima oară, "din curiozitate", în camera lui Nadal, la 22h53, bărbatul a revenit la 23h25 ca să fure ceasul de pe birou. Trădat de cartela magnetică , Christian a ascuns ceasul pe un câmp, aproape de domiciliul său din Corbeil-Essonnes. "Acel ceas îmi putea schimba viaţa. Voiam să-l păstrez fiindcă să am ceasul lui Nadal mi-ar fi adus noroc", a declarat la tribunal autorul furtului, potrivit Le Parisien.

Bărbatul avea pică oarecum pe Richard Mille (cel care i-a dat ceasul lui Nadal), pe care-l vedea de trei ani la hotel. Creatorul de ceasuri nu şi-ar fi ţinut promisiunea de a-i face un cadou. Autorul furtului a mărturisit că nu-l apreciază prea mult nici pe Nadal, pe care-l consideră antipatic şi despre care spune că nu salută niciodată. "Am vrut să le fac rău şi acum regret ceea ce am făcut. Vreau să le cer scuze", a mai spus Christian A.