Academia SRI şi CNATDCU nu au verificat nici până azi acuzaţiile de plagiat care vizează 9 teze de doctorat

Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Academia Naţională de Informaţii a Serviciului Român de Informaţii nu a verificat nici până azi acuzaţiile de plagiat care vizează cel puţin 9 (nouă) teze de doctorat, deşi a trecut mai bine de un an şi jumătate de la primele dezvăluiri despre acest lucru, a tras un semnal de alarmă, pe pagina sa de Facebook, jurnalista Emilia Şercan.

"Problema este nu doar că ANI a SRI nu verifică acest lucru, însă nici Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare nu a făcut nimic până acum, deşi există o sesizare de anul trecut, din iunie. Sesizările sunt blocate la Comisia de Ştiinţe Militare, acolo unde toată lumea se declară lovită de incompatibilitate.

În condiţiile în care trei universităţi - ANI a SRI, Universitatea Naţională de Apărare "Carol I" şi Academia de Poliţie - trebuie să verifice tezele susţinute în aceste trei universităţi, incompatibilitatea va fi starea de fapt şi nu excepţia", a declarat Emilia Şercan.

Cei nouă presupuşi plagiatori la care face referire jurnalista sunt: fostul ministru de Interne Radu Stroe, fostul ministru al Apărării Mihai Stănişoară, procurorul general adjunct al României, Bogdan Licu, fostul consilier prezidenţial pe probleme de securitate al lui Traian Băsescu, Daniel Moldoveanu, fostul şef al Comisiei parlamentare de control al SIE, Romeo Raicu, fostul ministru al Economiei în Guvernul Ponta, Mihail Tudose, fostul primar al Sectorului 2 din Bucureşti Neculai Onţanu, fosta secretară a ex-ministrului de Interne Gabriel Oprea, Adela Loredana Popescu (Neagu), nepoata lui Gabriel Oprea şi fosta avocată a lui Victor Ponta, Loredana Radu.

Emilia Şercan a scris în exclusivitate despre Licu, Onţanu, Loredana Radu, Adela Popescu şi Stănişoară, toţi coordonaţi de generalul Gabriel Oprea, declarat la rândul său plagiator de CNATDCU.

Declaraţiile jurnalistei vin în contextul unui articol publicat de timpolis.ro potrivit căruia ANI a SRI invocă legi care nu sunt în vigoare pentru a-şi proteja doctorii suspectaţi de plagiat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne