Academia de tenis din cadrul complexului sportiv "Lia Manoliu" a fost inaugura

(Dennis Grombkowski / Bongarts / Getty Images)

Academia de tenis din cadrul complexului sportiv "Lia Manoliu" a fost inaugurată, miercuri, de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

"Academia a fost construită la standarde internaţionale şi dispune de trei tipuri de suprafeţe de joc. Are şase terenuri de tenis cu gradene, care asigură 1.200 de locuri, precum şi nocturnă, plus infrastructura logistică necesară desfăşurării sportului de masă şi competiţional în cele mai bune condiţii", a declarat Sorin Oprescu, la inaugurarea Academiei de tenis.

Construită pe o suprafaţă de 11.700 mp, aceasta este formată din şase terenuri de tenis, tot atâtea gradene care totalizează 1.152 de locuri şi două clădiri anexă. Lucrările de execuţie au început în urmă cu cinci luni.

Academia de tenis din cadrul complexului sportiv "Lia Manoliu" se adresează atât copiilor de la cluburile şi şcolile sportive, care pot încheia cu Municipalitatea protocoale de colaborare, cât şi, din primăvară, publicului larg.

Sorin Oprescu a precizat că, anul acesta, Primăria Capitalei a demarat alte două noi proiecte în cadrul complexului "Lia Manoliu".
Referitor la Sala Multifuncţională, edilul Capitalei a informat că procedura de atribuire este la final şi că lucrările vor începe anul acesta, dacă vremea o va permite. Oprescu şi-a exprimat speranţa că lucrările se vor termina într-un an şi jumătate.

"Al doilea proiect strategic al anului 2014 este patinoarul ( Mihai Flamaropol — n.r.) care, la cererea noastră, a fost transferat de Guvern către Municipalitate. Construcţia veche, nefuncţională în ultimii doi ani, va fi demolată şi se va edifica una nouă", a spus edilul Bucureştiului.
Sorin Oprescu a precizat ca şi la această construcţie, dacă vremea o va permite, lucrările urmează să înceapă până la sfârşitul anului şi că investiţia preconizată este de aproximativ 23 de milioane de euro.

"Funcţiunea principală a noii construcţii va fi patinoarul artificial olimpic cu o capacitate de 3.100 de locuri. La acest patinoar va avea acces şi publicul consumator de sport pe gheaţă, nu doar sportivii de performanţă. Funcţiunile complementare constau în bazin de înot, sală de sport, spaţii pentru relaxare şi întreţinere fizică, pentru recuperare fizică, sală de escaladă indoor şi dotări pentru escaladă outdoor, spaţii comerciale şi pentru alimentaţie publică", a declarat primarul general al Capitalei.

El a spus că, pentru anul viitor, va cere sprijinul Guvernului pentru transferarea bazinelor de înot şi a hotelului destinat sportivilor, din cadrul complexului "Lia Manoliu".

"Bazinele olimpice se prezintă într-o stare avansată de degradare atât în ceea ce priveşte construcţia, cât şi spaţiile interioare şi amenajările exterioare (...) Propunerea Municipalităţii implică o reconstrucţie totală, de ansamblu, şi aducerea bazei de nataţie la nivelul anului 2015. Ne propunem construirea a doua bazine interioare şi două bazine exterioare, olimpice şi semiolimpice, care să aibă cel puţin 4.500 de locuri pentru public în interior şi 800 în exterior. Ne propunem să construim 300 de locuri de parcare, care să se adauge celor 3.100 existente deja la Arena Naţională", a mai spus Oprescu. Potrivit acestuia, valoarea estimată a investiţiei este 8 milioane de euro şi se poate realiza în 14 luni de la momentul începerii lucrării.
El a adăugat că Municipalitatea vrea reabilitarea integrală a Hotelului "Sport".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport