Aalborg BK - Steaua 1-0, în Europa League la fotbal

(PATRIK STOLLARZ / AFP / Getty Images)

Formaţia daneză Aalborg BK a învins pe Steaua Bucureşti cu scorul de 1-0, joi seara, pe Aalborg Stadion, în Grupa J a competiţiei de fotbal Europa League.

Thomas Enevoldsen a marcat unicul gol al partidei, în minutul 72, după o eroare a fundaşului Paul Papp, şi Steaua are şanse mici de calificarea în şaisprezecimile de finală, pentru care sunt favorite Dinamo Kiev şi Aalborg.

Steaua a început mai timid jocul, dar a crescut nivelul şi a preluat controlul partidei, iar ocaziile au apărut la poarta lui Larsen.
Tănase a avut prima oportunitate (10), dar a şutat în coechipierul său Papp. Bourceanu (17) a trimis din afara careului, dar balonul s-a dus aproape de vinclu. Keşeru a ieşit la rampă şi el, dar Larsen s-a evidenţiat în minutele 21 şi 25 în faţa golgheterului Stelei.

Aalborg a avut o situaţie notabilă în minutul 33, când Bourceanua greşit în propriul careu, dar şutul pe centrul porţii al lui Bruhn a fost prins de Arlauskis.

Steaua a avut un forcing în finalul primei reprize, dar nu a reuşit să fructifice niciuna dintre ocaziile create. Keşeru (39) a tras la colţul scurt, dar balonul s-a dus puţin peste poartă, apoi Popa (41) a tras şi el la cealaltă bară, însă a respins Larsen. Keşeru a trimis din careu, în acelaşi minut, dar Thelander a acordat corner. Keşeru (42) a mai avut un şut pe lângă poartă.

Campioana României a început bine partea secundă, dar Larsen a respins voleul lui Tănase (50), care apoi a mai tras o dată, pe lângă ţintă (52).

Danezii au avut câteva acţiuni periculoase, care au destabilizat apărarea Stelei, ajungând la finalizare, dar de fiecare dată jocul a fost oprit, pentru ofsaid sau fault în atac.

Cu trecerea jocului cele două echipe au riscat tot mai mult, s-a jucat cu garda jos, fără menajamente. Ocaziile Stelei s-au răzbunat în minutul 72, când Papp a alunecat în marginea propriului careu, iar Thomas Enevoldsen a deschis scorul (72): 1-0.

Tănase a fost aproape de a restabili egalitatea (75), dar şutul său a trecut foarte aproape de poarta daneză. De partea cealaltă, Aalborg a fost aproape să închidă conturile, dar Arlauskis a salvat golul la şutul lui Risgard (78).

Keşeru a cerut penalty în minutul 84, după ce a fost oprit neregulamentar în careul gazdelor de Gorter, dar arbitrul german nu a acordat nimic. Steaua a forţat egalarea în ultimele minute, fără succes, însă, pentru că danezii s-au apărat foarte bine. Keşeru a ultimele ocazii ale ''roş-albaştrilor'', însă prima oară a reluat afară din colţul careului mic (89), apoi mingea trimisă cu capul a fost respinsă de Larsen (90 2), iar în ultimele momente a reluat alături cu capul (90 4).

Steaua a ratat foarte multe ocazii în acest meci, raportul şuturilor la poartă fiind de 15-3 (5-3 pe poartă), însă soarta a părut că s-a răzbunat pe campioana României, care a învins cu un neverosimil 6-0 la Bucureşti, meci în care danezii au ratat numeroase ocazii în prima repriză.

Steaua păstrează şanse de calificare în faza următoare, dar trebuie să învingă în ultimul meci pe Dinamo Kiev (deja calificată), în data de 11 decembrie, la Bucureşti, în timp ce campioana Danemarcei nu trebuie să obţină mai mult de un punct la Rio Ave.

Aalborg BK — Steaua Bucureşti 1-0 (0-0)
A marcat: Thomas Enevoldsen (72).
Aalborg, Aalborg Stadion: 8.000 spectatori
Europa League — Grupa J

Au evoluat echipele:
Aalborg: 1. Nicolai Larsen — 20. Henrik Dalsgaard, 5. Kenneth Emil Petersen, 26. Rasmus Thelander, 6. Donny Gorter — 30. Andreas Bruhn (14. Mathias Wichmann, 77), 8. Rasmus Wurtz (căpitan), 21. Kasper Risgard, 23. Nicolaj Thomsen — 7. Thomas Enevoldsen ((18. Anders Jacobsen, 74), 11. Nicklas Helenius (9. Thomas Augustinussen, 88). Antrenor: Kent Nielsen.
Rezerve neutilizate: 22. Carsten Christensen — 31. Jakob Blaabjerg, 25. Frederik Borsting, 28. Viktor Ahlmann.

Steaua: 24. Giedrius Arlauskis — 5. Srgian Luchin, 6. Paul Papp, 33. Fernando Varela, 8. Lucian Filip — 55. Alexandru Bourceanu (21. Nicandro Breeveld, 65), 18. Lucian Sânmărtean — 77. Adrian Popa, 7. Alexandru Chipciu, 10. Cristian Tănase (căpitan; 12. Nicolae Stanciu, 77) — 28. Claudiu Keşeru. Antrenor: Constantin Gâlcă.
Rezerve neutilizate: 95. Valentin Cojocaru — 2. Cornel Râpă, 13. Alin Toşca, 14. Iasmin Latovlevici, 97. Robert Vâlceanu.

Arbitru: Felix Zwayer; arbitri asistenţi: Guido Kleve, Markus Haecker; arbitri asistenţi adiţionali: Tobias Stieler, Robert Hartmann; arbitru de rezervă: Frank Willenborg (toţi din Germania)
Delegat UEFA: John Taylor (Scotia), observator UEFA pentru arbitri: Georgios Bikas (Grecia)
Cartonaşe galbene: Bourceanu (27), Gorter (53), Filip (60), Risgard (65), Petersen (68), Jacobsen (82).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport