A venit şi nota de plată: Premierul României a luat două amenzi după chermeza din Palatul Victoria

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Prim-ministrul Ludovic Orban a achitat, sâmbătă, prin intermediul platformei www.ghişeul.ro, două amenzi în valoare cumulată de 3.000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat şi nepurtarea măştii în spaţii închise, se arată într-un comunicat de presă venit din partea Guvernului.

De asemenea, potrivit comunicatului, premierul Orban „consideră că regulile trebuie respectate în aceeaşi măsură de către orice cetăţean, indiferent de poziţia pe care o ocupă, iar în cazul în care acestea sunt încălcate trebuie aplicate sancţiunile stabilite de lege, fără a face distincţie”.

Anterior, Orban adeclarat că a greşit şi că va suporta rigorile legii dacă se impune.

„Este o poză de ziua mea, după ora 15 că eram cu mai mulţi colegi de-ai mei, mi-au făcut o surpriză şi au venit să-mi ureze la mulţi ani. După ce au venit i-am servit, vedeţi că sunt farfurii pe masă. I-am servit cu o gustare, cu un pahar de bere, de whiskey. Faptul că nu purtam mască se datora în primul rând faptului că eram după ce mâncasem şi îi servisem pe colegi cum e firesc. (...) Sunt fumător. Mi se întâmplă să fumez. Era o ocazie de ziua mea, la care am avut nişte invitaţi şi la care am permis să se fumeze. Recunosc. Asta este. Dacă e nevoie plătesc amenda, nu mă dau în lături. Greşeala e umană. Ni se întâmplă multora”, a adăugat premierul, citat de Hotnews.

Reamintim că premierul şi câţiva miniştri au fost surprinşi, într-o poză devenită virală pe Facebook, în timp ce fumau şi consumau alcool la Palatul Victoria, fără a purta măşti de protecţie şi fără a păstra distanţa socială, ambele fiind măsuri cerute de autorităţi pe perioada stării de alertă.

Potrivit unor surse guvernamentale, poza respectivă a fost făcută în 25 mai de unul dintre participanţii la petrecerea surpriză organizată de consilieri premierului Orban, cu ocazia zilei sale de naştere. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne