A oferit Wang Lijun dovezi legate de recoltarea de organe SUA?

O punere în scenă a recoltării forţate de organe din China, la care sunt supuşi aderenţii Falun Gong - la odemonstraţie în Tokyo 13 septembrie 2006
O punere în scenă a recoltării forţate de organe din China, la care sunt supuşi aderenţii Falun Gong - la odemonstraţie în Tokyo 13 septembrie 2006 (Clearwisdom.net)

Un coleg m-a întrebat recent dacă cred că documentele predate de Wang Lijun Consulatului SUA din Chengdu includeau informaţii specifice despre recoltarea de organe de la practicanţii Falun Dafa.

Trebuie să recunosc că deşi am citit tot felul de speculaţii cu privire la documentele date de Wang Lijun oficialilor de la consulatul american, nu m-am gândit la această problemă. Dar când m-am confruntat cu întrebarea colegului meu, răspunsul meu imediat a fost, da!

"Nu este profitabil să aştepţi trei săptămâni ca cineva să moară în închisoare ... Va trebui să găsiţi acea persoană şi să o ucideţi cât încă mai este cerere. E ca şi cum a-i ucide la comandă."-Dr. Caplan de la Colegiul Medicilor din Philadelphia, pe 13 martie.

Reflectând pentru un moment, i-am explicat de ce m-am gândit că acest lucru este foarte probabil.

Când a ieşit de la Consulatul SUA pe 7 februarie, Wang Lijun a făcut câteva declaraţii, una dintre ele fiind "yusiwangpo" adică: "peştele moare şi năvodul se rupe simultan".

Dacă documentele erau doar despre corupţia şi trădarea lui Bo Xilai, ar fi Wang şi Bo ţinte ale "yusiwangpo" - distrugere simultană? Nu! Aceste tipuri de infracţiuni nu ar fi suficient de mari pentru a merita o astfel de pedeapsă.

Din punctul de vedere al Statelor Unite, deturnarea de fonduri, cine este la putere sau cine s-a revoltat, sunt toate treburile interne ale Chinei. Odată ce Statele Unite au stabilit relaţii diplomatice cu o naţiune şi recunoaşte o ţară sau un regim, acesta nu se va implica, în general, în afacerile interne ale ţării. Într-un astfel de caz, documentele lui Wang nu ar evoca predicţia sa de "yusiwangpo."

Cu toate acestea, dacă documentele sunt legate de recoltarea de organe, care este o crimă împotriva umanităţii, şi dacă Statele Unite le-ar face publice, atunci chiar ar fi o problemă pe viaţă şi pe moarte nu numai pentru Bo şi Wang, dar şi pentru regimul comunist chinez.

Dacă o astfel de crimă ar fi într-adevăr confirmată şi înţeleasă de către lume, China comunistă ar fi terminată, nu ar mai avea nicio temelie morală pe care să se bazeze.

După această explicaţie, colegul meu m-a întrebat de ce guvernul Statelor Unite nu a publicat informaţiile, dacă aceste documente există.

În Focus „Regimul chinez în criză” puteţi citi colecţia de articole ale The Epoch Times despre regimul chinez în situaţii de criză. Politica din interiorul PCC reprezintă o provocare în modul de a înţelege China actuală, chiar şi pentru observatorii ei veterani. Aici, încercăm să oferim cititorilor contextul necesar pentru a înţelege situaţia. Obţineţi cronologia evenimentelor. Cine sunt cei mai importanţi jucători?

Privind problema dintr-un alt unghi, trebuie să ne întrebăm care ar fi consecinţele dacă Statele Unite ar face acest anunţ?

În primul rând ar însemna că Statele Unite au recunoscut şi au acceptat dovezile şi sunt dispuse să le aprobe. În plus, confruntându-se cu astfel de crime împotriva umanităţii, Statele Unite ar avea atunci obligaţia morală de a lua măsuri imediate împotriva unor astfel de infracţiuni.

Este guvernul Statelor Unite gata să facă acest lucru? Este greu de spus. În lipsa unui anunţ, Statele Unite ar putea aştepta şi nu ar trebui să îşi ducă la capăt obligaţia morală.

S-ar putea spune pe bună dreptate că în confruntarea cu o astfel de problemă majoră, Statele Unite trebuie să adopte o abordare prudentă. Se poate crede că e mai bine să lase China comunistă să îşi rezolve singură luptele interne, Statele Unite scutindu-se de o mulţime de probleme.

O crimă incredibilă

Poate ca un guvern este similar cu un individ. Cu câţiva ani în urmă, când au apărut acuzaţiile legate de recoltarea de organe de la practicanţii Falun Gong, eu nu am vrut să cred şi nu îndrăzneam să cred aşa ceva. Era prea groaznic şi scandalos. În acelaşi timp, dacă aş fi ales să cred veridicitatea acuzaţiei, instantaneu m-aş fi confruntat cu o responsabilitate morală şi cu întrebarea ce ar trebui să fac pentru a opri o infracţiune flagrantă. Prin urmare, a alege să nu crezi, ba chiar să îi acuzi pe practicanţii Falun Gong sau să răspândeşti zvonuri ar fi fost mult mai uşor.

Este de remarcat faptul că mulţi oameni obişnuiţi, pe baza propriilor sentimente şi noţiuni, au respins acuzaţiile legate de recoltarea de organe de la practicanţii Falun Gong. Dar experţii medicali nu au avut nevoie de ajutor pentru a fi convinşi, din moment ce ei au putut să tragă propriile concluzii.

Am avut ocazia să intru în contact cu doi medici iminenţi, care au considerat că astfel de afirmaţii nu sunt de neconceput.

Prof. Arthur Caplan, directorul Centrului de Bioetică de la Universitatea Pennsylvania, care a fost numit unul dintre cei mai influenţi 10 oameni de ştiinţă pe plan internaţional de celebra revistă "Discover", a declarat într-un interviu recent că găsirea unui ficat în termen de trei săptămâni – cum au făcut reclamă multe spitale din China, în special spitalele militare, pentru a atrage clienţi – putea fi realizată numai prin uciderea la comandă. În SUA, Australia şi în alte ţări este în general nevoie de mai mulţi ani, chiar mai mult de 10 ani, pentru a găsi un organ adecvat, a spus el.

Medicii vorbesc

Într-un discurs pe 13 martie la Colegiul Medicilor din Philadelphia, Dr. Caplan a declarat: "În special pentru turiştii care au nevoie de un transplant şi care se duc în China pentru a suferi o operaţie de transplant de ficat în timpul celor trei săptămâni cât stau acolo, înseamnă că cineva va programa o execuţie, va analiza tipul de sânge şi tipul de ţesut ale unor potenţiale victime şi îi vor omorî înainte ca turistul să plece. Adică, nu este profitabil să aştepţi trei săptămâni ca cineva să moară în închisoare ... Va trebui să găsiţi acea persoană şi să o ucideţi cât încă mai este cerere. E ca şi cum a-i ucide la comandă."

Un alt doctor proeminent este Dr. J. Yaacov Lavi, un membru al Comitetului consultativ internaţional al Medicilor care se opune recoltării forţate de organe şi şef al departamentului de transplanturi de la Centrul Medical Sheba, din Tel Hashomer, Israel.

David Kilgour, co-autorul cărţii "Recoltarea sângeroasă" şi cu mine l-am vizitat pe dr. Lavi în 2008. Dr. Lavi a spus că era conştient de problema gravă din China chiar înainte ca ştirile despre recoltarea de organe de la practicanţii Falun Gong să fi fost făcute publice. Unul dintre pacienţii săi avea nevoie de un transplant de inimă şi se afla pe lista de aşteptare de mai mult de un an. Într-o zi, acest pacient i-a spus dr. Lavi că a găsit o inimă în China şi că era programat pentru un transplant.

Dr. Lavi ne-a spus că l-a luat cu frisoane când a auzit aşa ceva. Din moment ce o inimă de donator poate supravieţui în afară corpului numai pentru patru sau cinci ore, asta însemna că spitalul chinez putea "prevedea" sau "planifica" momentul în care o inimă de donator era disponibilă. Dar cum putea fi acest lucru posibil, din moment ce organele sunt donate doar după moartea naturală a donatorului? Cum era posibil ca tipul de sânge al unui donator care tocmai a murit să se potrivească perfect cu destinatarul care avea nevoie de un transplant?

După o astfel de experientă, dr. Lavi a devenit profund convins de autenticitatea acuzaţiilor lansate ulterior că regimul comunist chinez recoltează organe de la practicanţii Falun Gong. Dr. Lavi a devenit un susţinător activ împotriva recoltării forţate de organe. De asemenea, el a ajutat la traducerea în ebraică a "Raportului privind acuzaţiile de recoltare de organe de la practicanţii Falun Gong din China," de David Matas şi David Kilgour. Începând cu anul 2008, ca urmare a eforturilor dr. Lavi şi altor persoane, guvernul israelian a oprit plata operaţiilor de transplant efectuate în China, pentru cetăţenii israelieni.

Căutând iertarea poporului

Colegul meu a dat din cap când a auzit explicaţiile mele şi a spus: "Hu Jintao şi Wen Jiabao ar trebui să profite de această ocazie unică pentru a expune adevărul despre persecuţia practicanţilor Falun Gong şi despre recoltarea de organe pe viu şi să îi aducă pe cei direct responsabili în faţa justiţiei. Dacă vor face acest lucru, vor câştiga inimile oamenilor. În caz contrar, s-ar putea să nu mai aibă altă şansă de a-şi îndeplini responsabilitatea istorică, ba mai mult, ar putea fi condamnaţi de istorie.

I-am spus colegului meu că este posibil ca premierul Wen Jiabao să ştie acest lucru, altfel nu s-ar explica o declaraţie recentă privind "căutarea iertării poporului." În plus, Baidu a deblocat recent mai mulţi termenii de căutare extrem de sensibili legaţi de grupul spiritual Falun Gong, inclusiv "recoltarea de organe pe viu", "Zhuan Falun" [cartea principală a fondatorului Falun Gong, Li Hongzhi], "Shen Yun" [o companie de spectacole din New York]. Acesta este cu siguranţă un fenomen neobişnuit.

Dacă blocada Internetului va fi într-adevăr eliminată, permiţând poporului chinez accesul la tot adevărul, dezintegrarea regimului comunist chinez se poate întâmpla peste noapte şi fără o luptă pe viaţă şi pe moarte.

Poporul chinez va continua să existe şi după ce Partidul Comunist nu va mai fi. Dar într-o societate viitoare guvernată de statul de drept, fiecare persoană va trebui să poarte responsabilitatea legală pentru ceea ce el sau ea a făcut în trecut.

Există un proverb chinezesc în care credea poporul chinez, "plasa cerului are ochiuri mari, dar nu permite ca nimic să treacă."

Jennifer Zeng este autoarea cărţii "Trăind istoria: Lupta unei femei din China pentru Libertate şi Falun Gong." Înainte ca să fie persecutată pentru credinţa ei, ea a fost cercetător şi consultant la Centrul de Dezvoltare al Consiliului de Stat din cadrul Cabinetului din China.


Reveniţi pe categoria În Focus „Regimul chinez în criză” pentru a citi colecţia de articole ale The Epoch Times despre regimul chinez în situaţii de criză. Politica din interiorul PCC reprezintă o provocare în modul de a înţelege China actuală, chiar şi pentru observatorii ei veterani. Aici, încercăm să oferim cititorilor contextul necesar pentru a înţelege situaţia.