A murit regele westernului în stil italian - Giuliano Gemma

Giuliano Gemma la cea de-a 67-a editie a Festivalului de Film de la Venetia, 3 septembrie 2010 in Venetia, Italia.
Giuliano Gemma la cea de-a 67-a editie a Festivalului de Film de la Venetia, 3 septembrie 2010 in Venetia, Italia. (Gareth Cattermole / Getty Images)

Marele actor Giuliano Gemma, în vârstă de 75 de ani, a avut un accident în timp ce se afla la bordul autoturismului propriu. Impactul frontal a avut loc în localitatea Cerveteri, la 40 km de Roma. Gemma a fost transportat la spitalul din Civitavecchia, dar starea sa de sănătate părea extrem de gravă imediat după accident. La puţin timp după sosirea la spital, actorul a încetat din viaţă. El se afla în maşină alături de alte două persoane care însă au suferit răni uşoare.

Giuliano Gemma s-a născut la Roma, la 2 septembrie 1938. El şi-a descoperit încă din tinereţe marea sa pasiune pentru cinema şi pentru celebrii actori din Italia şi în special pentru Burt Lancaster. Încă de cînd avea 18 ani a început să facă figuraţie specială sau cascadorie. Regizorul Duccio Tessari avea să îi ofere primul rol ca actor în filmul “Sosesc Titanii” (1962), însă prima mare ocazie a venit cu marele regizor italian, Luchino Visconti, care i-a oferit rolul de "General". Au urmat apoi roluri importante în "Angelica"şi în primele filme gen western, în care era cunoscut cu numele de Montgomery Wood.

Gemma a jucat în filme de cinema sau televiziune, fără să-şi propună limitări de stil. El a abordat comedia, drama, aventura, capa şi spada, filmele poliţiste etc. Întreaga carieră a marelui actor numără peste 100 de filme.

Dintre cele mai cunoscute filme în care a jucat Gemma, reamintim “Un dolar găurit”, “Un pistol pentru Ringo”, “Ziua furiei”, etc.

Giuliano Gemma a primit Premiul David di Donatello, echivalentul italian al Oscarului, pentru rolul său în filmul “Deşertul tătarilor”.

În timpul vieţii, marele actor a practicat multe sporturi: box, gimnastică, tenis, etc

În ultimii ani, Gemma şi-a descoperit o altă mare pasiune, şi anume pentru sculptură, dovedind că are talent şi în acest domeniu.

El este tatăl actritei Vera Gemma.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură