A început controlul vamal comun în punctul de trecere moldo-ucrainean „Cuciurgan-Pervomaisc”

Punct vamal de trecere
Punct vamal de trecere (facebook.com/Serviciul Vamal al RM)

Miercuri, 18 aprilie a demarat controlul vamal comun moldo-ucrainean în punctul de trecere a frontierei de stat „Cuciurgan - Pervomaisc”. Procesul de control s-ar desfăşura fără incidente, fiind deja efectuate procedurile vamale pentru primele maşini.

În deschiderea şedinţei de miercuri a Guvernului de la Chişinău, premierul Pavel Filip a precizat că există o perioadă de tranziţie pentru agenţii economici care încă nu sunt înregistraţi la Chişinău, fiindu-le oferită posibilitatea să se înregistreze apoi urmând să se bucure de confortul care îl oferă punctul comun de control.

În conformitate cu acordul convenit cu partea ucraineană, prim-ministrul a solicitat grăbirea procesului de extindere a controlului în comun la toate punctele de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene, în special pe segmentul central al graniţei.

De menţionat că preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a promulgat săptămâna trecută legea cu privire la ratificarea Acordului privind controlul în comun al persoanelor, mijloacelor de transport şi mărfurilor în punctele comune de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene, în prezenţa premierului Pavel Filip, aflat în vizită la Kiev.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe