A fost instituită Reprezentanţa Permanentă a R.Moldova pe lângă Organizaţia Mondială a Turismului

Chiril Gaburici, ministrul Economiei şi Infrastructurii RM
Chiril Gaburici, ministrul Economiei şi Infrastructurii RM (mei.gov.md)

Ministerul Economiei şi Infrastructurii anunţă că la 16 octombrie 2018 a fost instituită Reprezentanţa Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Organizaţia Mondială a Turismului (OMT), în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Spania, iar în calitate de reprezentant permanent a fost acreditată cumulativ Violeta Agrici, ambasador al Republicii Moldova în Spania.

Instituirea Reprezentanţei Permanente va contribui la dezvoltarea turismului sustenabil şi va fortifica poziţia R. Moldova în cadrul OMT. Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, a salutat instituirea acesteia, specificând că promovarea Republicii Moldova ca destinaţie turistică este un obiectiv strategic al statului.

Totodată, în cadrul celei de-a 3-a ediţii a Conferinţei Globale a Turismului Vitivinicol al Organizaţiei Mondiale a Turismului, desfăşurată anul acesta la Chişinău, la care au participat peste 200 de reprezentanţi din domeniu, din circa 60 de ţări ale lumii, a accentuat că vinurile moldoveneşti, oraşele subterane, oamenii ospitalieri şi mâncarea gustoasă, sunt atracţia principală a Moldovei pentru turiştii europeni, care în fiecare an ar manifesta interes tot mai mare faţă de Moldova.

„Avem astăzi ce arăta lumii. Vinurile noastre devin cu fiecare an tot mai bune şi sunt pe harta vinurilor de calitate din întreaga lume. În ghidul „Drumul Vinului” avem 15 vinării deschise, iar până la anul viitor vom avea 38 de vinării, sau de 2 ori mai multe decât acum trei ani”, a mai afirmat ministrul Economiei.

Reprezentantul Permanent al Moldovei pe lângă OMT, ambasadorul Violeta Agrici, în cadrul dialogului cu secretarul general al OMT, Zurab Pololikashvili, a discutat despre oportunitatea participării R. Moldova la târgul FITUR 2019, care este unul dintre cele mai prestigioase târguri în domeniul turismului, ce are loc anual în luna ianuarie la Madrid.

De asemenea, oficialii au discutat despre implementarea unor proiecte ale OMT, care vor promova turismul în Republica Moldova, precum şi despre posibilitatea de a beneficia de un schimb de experienţă în domeniul oferit de Organizaţia Mondială a Turismului. OMT a fost fondat în anul 1975. Actualmente sunt 158 de state membre OMT. Republica Moldova este membru cu drepturi depline din 2002.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe