A fost descoperită bacteria care produce aur

.
. (Daniel Roxin)

Doi cercetători ai Universităţii americane Michigan au descoperit o bacterie care produce aur de 24 de karate când se hrăneşte cu o substanţă chimică foarte toxică care se găseşte în natură, scrie site-ul Gizmodo.com, citat de Ziarul Financiar.

Descoperirea făcută de Kazem Kashefi, profesor asistent de microbiologie şi genetică moleculară, şi Adam Brown, profesor asociat al universităţii americane Michigan, ar putea să îi transforme pe aceştia în cei mai bogaţi oameni de pe planetă. Potrivit lui Kashefi, procesul constă în transformarea unei materii care nu are nicio valoare în metal preţios.

”Preţioasa” bacterie poartă numele de "Cupriavidus metallidurans" şi este cea care are capacitatea de a transforma clorura de aur, un lichid foarte toxic care se găseşte în natură, în aur.

Totul se întâmplă în mica fabrică de aur a celor doi savanţi, pe care au numit-o "The Great Work of the Metal Lover" ("Marea realizare a iubitorului de Metal").

Bacteria este incredibil de rezistentă la acest element chimic. Aceasta consumă clorura de aur într-o săptămână şi lasă în urmă aurul curat. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că acesta este procesul care are loc în natură şi din care rezultă metalul preţios.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură